Mit csináljak, ha 2 hét alatt elköltöm a fizetésemet? Jól keresek, de nem tudom beosztani a pénzemet.
Albi: 60+rezsi=80 körül szokott lenni, legalábbis most az aramemeles előtt volt...
Kaja: hát nem tudom pontosan, de a napi ebéd 2500 körül, aztán szoktam vásárolni kb. Heti 2-3 szor, alkalmanként kb 10 ezer ott marad.
Igazából a többi megcsak úgy elmegy. Beulni egy-egy sorre, vacsira, mozi. Egyéb vásárlások, ruha, pepco, kik, próbálok olcsóbb helyekre menni ott sok elmegy. Vagy beugrok valamelyik plazaba melóból hazamenet és ott veszek ezt-azt.
Hitel nincs. Cigiről már leszoktam. Nyaralás még júniusban volt, azóta nem.
Kérdező! Még sose jutott eszedbe, hogy a rendelkezésre álló összeget be lehet osztani?
Tehát nem nekiállsz ész nélkül költekezni, hanem megnézed, hogy mennyi jut egy napra. Ha egyik nap többet költesz, akkor másik nap annyival kevesebbet.... Ennél nyilván sokkal szofisztikáltabb egy beosztás, de az alapelv, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
Ha kevés a lóvé, akkor nem kell beülni vacsira étterembe... Meg ruhát se kell vásárolni hetente....
Tehát van egy baromi olcsó albérleted és mégis elvered az egész jó fizetésedet 2 hét alatt? Napi 2500 forint kaja? Miért nem főzöl magadnak?
De oké, nézzük a tényeket:
- Albérlet 80
- Kaja 80
- Háztartási kiadások mondjuk 15
- Közlekedés, ha mondjuk egy átlagos kocsid van 40
- Egyéb dolgok 20 ezer
Ez eddig összesen 235. Mégis mi a rossebre tudsz te elverni még 230-at? Oké, elmény néha sörözni, az alkalmanként 2-3 ezer, veszel pár ruhát, havonta mondjuk 10-15 max. Hova megy a többi?
"Igazából a többi megcsak úgy elmegy"
Ezekre kellene fókuszálnod, ami "csak úgy elmegy". Határozd meg egy héten mennyi mehet el "csak úgy" ahhoz, hogy elég pénzed maradjon egész hónapra. Egyéb esetben mondd le a programot avagy keress más, kevésbé költségest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!