Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol tudok 300.000 forintnyi...

Hol tudok 300.000 forintnyi apró pénzt beváltani?

Figyelt kérdés
A postán próbáltam meg elsősnek, de ott meg össze kell csomagolni és még 10%-ot levesznek, mint kezelési költségként.
2022. szept. 20. 15:21
 1/10 NTBS ***** válasza:
73%
Rolnizd be. És fizess vele csekket. Elveszik kezelési költség nélkül. 10 évig ott dolgoztam, nincs kezelési költség.
2022. szept. 20. 15:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes amit írsz NTBS, tegnap jöttem a postától és ott az ellenkezőjét mondták amit, most te leírtál.
2022. szept. 20. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Sehol..
2022. szept. 20. 16:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Fizetni ingyenes apró pénzzel. Ezért nem kérhet külön pénzt.

Ha viszont fel akarod váltani nagyobb címletbe akkor azért már tényleg számíthatnak fel díjat.

(Nem értem, hogy nálunk miért nincsenek ilyen apró pénz váltó gépek. Amerikában, Angliában láttam ilyeneket. Beleöntöd az aprót a gép automatikusan megszámolja majd a végén kapsz egy nyugtát amit vagy levásárolgatsz vagy kifizetik neked.)

2022. szept. 20. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy most változott-e a helyzet, de nekem is a csekk befizetést ajánlották. De nem volt nálam, és inkább a 10%-os levonással váltottam be bezacskózva, nem rolnizva. Nem szóltak érte, de vagy fél óráig számolták az aprót, bár csak 12 ezer ft értékű volt. Mondjuk 300 ezer ft-ot milyen csekkekre lehet beváltani. Néhány boltban viszont nagyon örültek az aprónak, legutóbb 3000 ft értékű aprót váltottam be. Én egyenként kérdeznék meg boltokat, hogy érdekli-e őket? Több boltnál már van esély, hogy beveszik százalék levonás nélkül.
2022. szept. 20. 16:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem a fizetéssel van a probléma, ha nem a beváltással.

Be váltják a postán, de a 300.000 ft-nak a 10%-kát levonják, mint kezelési költség. Én csak 270.000 kapok kézhez, a maradék 30.000 a postáé.

2022. szept. 20. 17:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha fizetsz vele valamiért nem vonhat le 10%ot.

Veszel a postán 300ezer forint értékben kincstári takarékjegyet (vagy állampapír pluszt) és kifizeted az apróiddal. Lesz 300ezer Ft értékpapírod. Viszaváltásnál meg úgyis papírpénzt kapsz majd.

2022. szept. 20. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Postán, berakod nyereménybetétkönyvbe, aztán kiváltod a betétkönyvet egy mádik postán
2022. szept. 20. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
57%
Tesco önkiszolgáló kassza.
2022. szept. 20. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Beváltani nem érdemes. Mert ahogy írtad, a címletváltásnak díja van. De a pénzintézetek és a Posta kötelesek fizetésül elfogadni 50 darabnál nagyobb mennyiséget is. Tehát a számládra a pénzintézetben befizetheted (és majd elvásárolod kártyával), vagy csekket apróval fizetsz a Postán.

[link]

2022. szept. 21. 10:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!