Hol tudok 300.000 forintnyi apró pénzt beváltani?
Fizetni ingyenes apró pénzzel. Ezért nem kérhet külön pénzt.
Ha viszont fel akarod váltani nagyobb címletbe akkor azért már tényleg számíthatnak fel díjat.
(Nem értem, hogy nálunk miért nincsenek ilyen apró pénz váltó gépek. Amerikában, Angliában láttam ilyeneket. Beleöntöd az aprót a gép automatikusan megszámolja majd a végén kapsz egy nyugtát amit vagy levásárolgatsz vagy kifizetik neked.)
Nem a fizetéssel van a probléma, ha nem a beváltással.
Be váltják a postán, de a 300.000 ft-nak a 10%-kát levonják, mint kezelési költség. Én csak 270.000 kapok kézhez, a maradék 30.000 a postáé.
Akkor ha fizetsz vele valamiért nem vonhat le 10%ot.
Veszel a postán 300ezer forint értékben kincstári takarékjegyet (vagy állampapír pluszt) és kifizeted az apróiddal. Lesz 300ezer Ft értékpapírod. Viszaváltásnál meg úgyis papírpénzt kapsz majd.
Beváltani nem érdemes. Mert ahogy írtad, a címletváltásnak díja van. De a pénzintézetek és a Posta kötelesek fizetésül elfogadni 50 darabnál nagyobb mennyiséget is. Tehát a számládra a pénzintézetben befizetheted (és majd elvásárolod kártyával), vagy csekket apróval fizetsz a Postán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!