Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most miért olyan meglepő,...

Most miért olyan meglepő, hogy nem akartam alkudozni az autóvásárlásnál?

Figyelt kérdés

Vettem egy használtautót, megbeszéltük az időpontot, elmentem 2 jó barátommal, akik autószervízben dolgoznak 10+ éve, hogy segítsenek átnézni, hogy megéri-e megvásárolni.

Átnézték, elvittem egy körre az autót, elvitték ők is, nem volt semmi gond, lepapíroztunk, és ott helyben elutaltam, nem akartam alkudozni, meg biztosítast is kötöttem egyből.

Azt mondta az eladó, hogy hálásan köszöni, hogy ilyen egyszerűen ment minden, és hogy nem próbáltam pofátlanul alálőni az árnak, nem gondolta volna, hogy ilyen simán fog menni minden.

Valamit nem vettünk volna észre valami rejtett hibát, vagy miért ennyire meglepő, hogy ennyire simán ment minden?

2022. szept. 20. 14:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert manapság az ember mindent is olcsóbban akar megvenni. És fura hogy te nem akartál még egy 100ast se lealkudni.
2022. szept. 20. 14:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Használt ingatlan ill. autó vásárlásánál nagy szokás az alkudozás. Ne képzelj bele semmi egyebet.
2022. szept. 20. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezek szerint meg soha nem adtal el semmit, legyen ez akarcsak egy telefon is, nem kell oriasi dolgokra gondolni. Szerencses ember vagy!

Mert kb koszones nelkul azonnal megy az alkudozas, vagy a cserelem-e disznora/5 forintot nem ero cuccokra kerdesek :D

2022. szept. 20. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért csodálkozhatott mert manapság igazi tirpák módon alkudoznak az emberek. Például egy négymilliós autóra simán bedobnak egy kétmillió hatszázezres összeget. Aztán megsértődnek ha elhajtják őket. És ez annyira napi szinten megy, hogy egy felüdülés lehettél a kereskedő számára.
2022. szept. 20. 15:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha valaki felrak egy autót mondjuk 1 misiért, akkor azonnal megjelennek a tesók, hogy "200 kp és megyek érte tezsvírem"
2022. szept. 20. 15:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Valamit nem vettünk volna észre valami rejtett hibát, vagy miért ennyire meglepő, hogy ennyire simán ment minden?"

Azért, mert autónál, ingatlannál az a szokás, hogy eladóként elsőre magasabb, vevőként elsőre alacsonyabb árat mondasz, mint amit reálisnak tartasz. Ezt egyszerűen bekalkulálják a felek, az eladó is arra számít, hogy nem fog annyiért elmenni az autó, mint amennyit elsőre mond (ha meg mégis, hát azzal ő csak jól jár, több pénz üti a markát, mint amire számított). Szóval gyanús, hogy valamivel többet adtál a kocsiért, mint amennyit muszáj lett volna.

2022. szept. 20. 15:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát korrekt áron volt kirakva, nagyjából annyiért, mint amennyiért a hasonló kaliberű autók voltak kirakva, és mivel tényleg jó állapotban volt az autó, nem akartam veszni hagyni.
2022. szept. 20. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer a videokártyámat próbáltam eladni.

Nem azért mert kellett a pénz, csak totál nem használtam ki. Én úgy gondolkoztam hogy "jót teszek" alapon eladom viszonylag jó áron. 22-25 között mentek a használtak, én feltettem 20-ért, hogy menjen el hamar.

Erre csupa olyan leveleket kaptam, hogy "tizenötért kápéba viszem" meg "Erzsébet utalványt adnék érte 18-at". Hát hurrá.

Végül inkább odaadtam családon belül ingyen.

2022. szept. 20. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!