Vidéki lakás visszatartson Pesttől vagy külföldtől huszonévesen? Mit kezdjek vele? A helyemben mit tennél?
Apukám tavaly örökölt és a szüleim nagyon erőltették, hogy annak egy részéből nekem is lehetne venni egy lakást. Szóval végül vettünk egy jó panelt 25 millióért, abból 12-t a szüleim adtak, 5-öt én tettem bele saját megtakarításból és vettem fel még 8 millió hitelt. 15 évest, végig fix, törlesztő 80 ezer. Plusz én fizettem minden egyéb költséget is (még vagy másik 2 millió). Akkor beleraktam szinte minden félretett pénzem ezekbe, de azóta lett megint kb. 2,5-3 millió megtakarításom. Azt se tudom a hitelt fizessem ki minél előbb, vagy legyen inkább félretett pénzem, bár ez a kisebbik bajom.
A helyzet az viszont, hogy 28 vagyok és sokszor bennem van felmennék élni akár Pestre (az ismerőseim, gyerekkori barátaim fele már ott él), vagy néha az is bennem van akár külföldre is kimennék élni, dolgozni (akár néhány évre, akár örökre), mint Hollandia, Spanyolország, Németország, Ausztria, ilyesmi helyekre. Csak ott a lakás. Még hitel is van rajta, szóval még azt sem tudom mondani eladom, aztán abból plusz még hitelből/megtakarításból veszek Pesten, vagy hogy az ára egy nyugat-európai ingatlanra is jó önerő lenne. Mert hogy még ott van rajta a hitel. De azt is furának tartanám így már, hogy van egy lakásom vidéken, hogy akkor még Pesten/külföldön valahol mellé még albérleti díjat is fizetek. Sok különböző dolog eszembe jut a témában, sajnos a lakás inkább hátráltat valahol úgy érzem a döntésben, hogy merre menjek tovább az életben. Te mit tennél a helyemben, mit tanácsolsz?
Add ki, fizesd a torlesztot belole, es probald ki magad ahol tetszik fel vagy egy evre.
En a helyedben biztos nem pestre jonnek. Legyel bator, irany a nyugat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!