A vesekő eladható?
Figyelt kérdés
Nővéremből kiszedtek nem rég egy 23mm átmérőjű 3-4 mm vastag tányér alakú vesekövet. Azt hallottam, hogy el lehet adni vagy ékszert lehet belőle csináltatni. Igaz ez? Ha igen, akkor hol? Előre is köszönöm!2022. szept. 17. 15:30
2/8 anonim válasza:
Elvileg lehet briliáns formájúra csiszolni, de nem hiszem, hogy túl nagy kereslet lenne rá.
3/8 anonim válasza:
Bármit el lehet adni (oké, olyan dolgokat leszámítva amik birtoklása illegális), csak találni kell hozzá valakit, aki hajlandó pénzt adni érte.
Egy vesekőérr pedig nem hiszem hogy sorban állnának a potenciális vevők.
4/8 anonim válasza:
Igen, eladhato. (Ha találsz olyan madarat aki ezért pénzt ad?)
Igen, készithetö belöle ékszer. (Csak egy nagyon puha, málékony anyag, semmi értelme.)
5/8 A kérdező kommentje:
Jó, oké! Nehogy azt higgye bárki, hogy meg akarunk gazdagodni belőle. Csak
bent a korházban beszélgettem egy páciensel, aki bele lökte a fülembe, hogy csinálnak belőle ékszert de akár el is lehet adni. Fel keltette az érdeklődésemet, mert ez elég nagy méretű kőnek számít. Ezért voltam kíváncsi.
2022. szept. 17. 15:48
6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként egyáltalán nem puha, sőt olyan mint ha egy kavics lenne. A dobozba úgy zörög mint ha dobókocka lenne. Nem fogtam meg, és nem is szeretném. Elég volt az szaga.
2022. szept. 17. 15:51
7/8 anonim válasza:
a vesekő gyakorlatilag egy húgykő, azt akarod ékszerként hordani?
gratulálok:D
8/8 A kérdező kommentje:
Ha egy szarvas ürülékéből készítenek ékszert, akkor szerintem nincs miről beszélni. A mai világban már nincs lehetetlen, és gusztustalan :D:D
2022. szept. 17. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!