Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Zsebpénzt hogyan adtok,...

Zsebpénzt hogyan adtok, hogyan szeretnétek kapni?

Figyelt kérdés

A kérdésem szülőkhöz és gyerekekhez is szól.

Most 8 éves a gyerekem, és azon gondolkozok, hogy mikortól, mennyit, milyen formában kellene neki adnom, ha egyáltalán. Nagyon sokféle megoldásról hallottam már, pl. valaki készpénzt ad, valaki átutal neki. Valaki rendszeresen ad, valaki az elvégzett házimunkáért (ez utóbbinak nagyon nem vagyok híve).

Szól érv egy saját bankszámla mellett is (akár Revolut Junior, akár valamely magyar kereskedelmi bankszál), és a készpénz mellett is. A bankszámlás költései én is, ő is jobban nyomon tudjuk követni, a készpénzzel talán könnyebb számolnia, kézzelfoghatóbb. Viszont ez utóbbit nem mindenhol tudja már használni, pl. az iskolában a szendvics-automata csak kártyával megy, meg a készpénzt könnyebben elveszíti/ellopják.

Na meg egyáltalán adjak-e már neki mondjuk jövőre?

Ti hogyan kezelitek ezt az ügyet, vagy mit tartanátok jónak, hogy milyen formában kapnátok pénzt a szüleitektől?

2022. szept. 16. 14:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Én anno minden ötösért kaptam valamennyit, négyesért kevesebbet, minden másért nem járt. Ha konkrét dologra kellett, akkor azt ezenfelül meg tudtuk beszélni a szüleimmel.

Nekem ez egy szimpatikus rendszer volt, ha szülő lennék, maradnék ennél.

2022. szept. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!