Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nio részvényről mi a véleménye...

Nio részvényről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Érdemes lehet venni ezen az árfolyamon? Olvastam olyat, hogy ez lehet a következő mém részvény. Mi a véleményetek?

2022. szept. 12. 20:16
1 2
 1/14 krwkco ***** válasza:
82%

Megnéztem, de csak a görbe elemzése alapján tudok hozzászólni.

Nagyon alacsony szinten indul a részvény. A befektetőknek feltehetően megtetszett az ötlet és ezért felpumpálták sokszorosra az árat. Azután kijózanodtak és 2021 január óta elharmadolódott az árfolyam.

Március óta gyakorlatilag egy szint körül ingadozik. Az utóbbi napokban kijöhetett valami hír, mert 4 nap alatt emelkedett 24%-ot. De nem tört át semmilyen fontos ellenállást.

Jelenleg enyhén túlvett: az RSI kb. 65%. Az RSI alapján a szokásos spekulánsok már megvették, amennyit szoktak, szóval a rally akármikor kifulladhat. Kérdés, hogy a feltételezett hírek mennyi olyan új vevőt vonzanak be, akik eddig nem foglakoztak a NIO-val. Az még jelenthet emelkedést. Jelenthet! Ez a lényeg.

Ha muszáj lenne poziciót felvennem, akkor megvárnám, amíg az RSI először magas szinten stabilizálódik, azután csökkenni kezd. Akkor shortolnám rövid távú (1hét-1hónap) spekulációként.

2022. szept. 12. 21:00
 2/14 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy a mostani rally után sokan elkezdik shortolni. Ebből kijöhet egy jó kis short squeeze?
2022. szept. 12. 21:10
 3/14 krwkco ***** válasza:

Szerintem ez nem az a helyzet, amit sokan shortolnának. A részvény a 12-24 intervallumban nagyjából stabil. Nincsenek tömegek, akik azt gondolnák, hogy az ár őrült módon és gazdaságilag indokolatlanul fel van fújva.

Az adatok is azt mondják, hogy a NIO-t kevesen shortolják:

"Based on the latest financial disclosure, Nio Inc ADR has a Short Ratio of 1.27 times. This is 78.25% lower than that of the Consumer Cyclical sector and 50.97% lower than that of the Auto Manufacturers industry. The short ratio for all United States stocks is 68.25% higher than that of the company. "

2022. szept. 12. 21:31
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést, erre gondoltam én is. Egyes fórumokon short squeezet emlegetnek, de ahhoz alacsony a short állomány.
2022. szept. 12. 21:41
 5/14 krwkco ***** válasza:

"Egyes fórumokon short squeezet emlegetnek"

Mármint, hogy ez a 24%-os emelkedés egy short squeeze lenne?

Szerintem teljesen valószínűtlen. Június óta egy enyhe trendben halad az árfolyam lefelé. Van egy támasz is 13-nál. Nem egy olyan részvény, aminél nagy esésre lehetett számítani.

Inkább az a magyarázat, hogy 7-én volt egy negyedéves report. És úgy látszik a befektetők fontosabbnak találták a bevételek nem várt mértékű növekedését (4,6% meglepetés), mint a veszteség szintén a vártnál nagyobb értékét (12,43% meglepetés).

2022. szept. 12. 21:54
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem erre az emelkedésre írták. A folytatásról volt szó, ha most nagy volumenben elkezdenék shortolni.
2022. szept. 12. 22:47
 7/14 krwkco ***** válasza:
Ha kialakulna egy olyan emelkedés, mint ami junius eleje óta történt, akkor biztosan sokan gondolnák, hogy érdemes shortolni. Persze az ilyen hullámok csillapodni szoktak, ezért az új csúcs a görbe alapján legfeljebb 40 körül lenne. (Szerintem.) De ez egyelőre még nem történt meg, úgyhogy a jövőbeli short squeeze csak egy gyenge alapokon álló feltételezés.
2022. szept. 13. 07:03
 8/14 krwkco ***** válasza:

Ma 5:40-kor short CFD-ként eladtam 200db NIO részvényt 21,805-ért.

Aztán meglátjuk mi lesz. :-)

2022. szept. 13. 17:43
 9/14 A kérdező kommentje:
Én már tegnap zárás előtt eladtam egy részét. A többit tartom, ha esik veszek még.
2022. szept. 13. 17:58
 10/14 krwkco ***** válasza:

Kb. 21,80-ért?

És miért döntöttél így? Milyen stratégia alapján? Csak tanulságképpen kérdezem. :-)

2022. szept. 13. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!