Hogyan tudnak most megélni a szegények? Ilyen élelmiszer árak mellett hogyan tudnak kijönni a hónapban?
Figyelt kérdés
Nekem most jó a fizetésem, de mégis elborzasztanak az árak. Ki tudnám fizetni, de nem vagyok hajlandó amikor meglátom, hogy egy sajt már a 4x-esébe kerül. Látom, hogy sokan állnak a boltban és tétováznak.
Mi van azokkal, akik közfoglalkoztatotti bért kapnak? Az semmire nem elég.
2022. szept. 11. 08:24
11/19 Girlll3 válasza:
10-es egyelőre... Azért írtam, hogy most még oké. De gondolkozom másodállásban is, esetleg váltásban, hogy ne ennyit keressek, hanem többet.
12/19 anonim válasza:
Másodállás, vagy nem esznek hó végén. Ez van :(
13/19 anonim válasza:
10.
Szerintem nincs rezsije, erre célzott azzal, hogy otthon lakik.
14/19 anonim válasza:
Valamelyik nap néztem az ízőrzők című műsort. Elképesztő régen mennyi olyan kaját csináltak amihez kb. semmi nem kellett, csak víz, liszt, esetleg cukor, lekvár, mondjuk tej, vagy tejföl és kész.
Szerintem ez fog visszajönni.
Meg az, hogy nem fűtenek egész házat ki, csak egy-egy szobát.
15/19 anonim válasza:
Nem temetik el a halottaikat...
16/19 anonim válasza:
Anyagilag összefognak. Kisebb, kevesebb helységet fűtenek. Nagyobb tételben főznek és elosztják. Egy tévé megy egy időben egy lakásban, - nem szobánként egy. Odafigyelnek arra, hogy a takarékos világítást optimálisan használják. Jobban megbecsülik azokat a tárgyakat, amijük már meg van, - nem vásárolnak maguknak 20 percenként új ruhákat, telefonokat, laptopokat (és hasonlókat). Megfontoltabban ajándékozzák el a kinőtt gyerekruhákat, megunt kütyüket. Amennyiben alkalmuk adódik erre bármilyen módon is, a lehető leghamarabb megpróbálnak megszabadulni a helyzetükkel nyíltan visszaélő "szolgáltatóktól", - leválnak a távfűtésről, gazdaságosabb internetelérésre váltanak, napelemeket, szélgenerátorokat próbálnak az elektromos rendszer szolgálatába állítani. Nem tisztálkodnak az eddig megszokott rendszerességgel, - bár ez abba az irányba mozdítja el hosszútávon az események menetét, hogy a higiénés hiányosságok miatt a megtakarítást orvosokra, gyógyszerekre költik el később. Előtérbe kerülhetnek a környezetet eddigieknél klasszisokkal jobban szennyező alternatívák a fűtés területén is. -Aki fázik magasról fog arra tojni, hogy másoknak mi lenne a legjobb! És amikor majd kivágták az ország legutolsó fáját is, - mert ugye senki nem ültet, gondoz, felügyel utánpótlást, - akkor majd lehet széttárt karokkal, homlokot ráncolva, guvadt szemekkel egymásra mutogatva tátogni... Utánunk az özönvíz!
17/19 Girlll3 válasza:
15-ös ebben is van vmi.... Olcsóbb és vhogy szimpatikusabb is a hamvasztás. Ne menjünk bele, mi történik a koporsóban... Mi is a hamvasztást preferáltuk eddig.
18/19 anonim válasza:
Nem feltétlen tud az önkorik, a családsegítők sem segyélt-támogatást adni, de valószínű, hogy inne próbálnak segítséghez jutni, plusz fusizás, túlóra, pluszmunka.
19/19 anonim válasza:
Ha van erre lehetőség, a munkahelyen tisztálkodással. -Konkrétan a zuhanyozásra, férfiak esetében borotválkozásra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!