Hogy van most ez a hatósági áras villany bizonyos fogyasztás felett napelem esetében? Úgy értem ha napelemmel hatalmas mennyiségű áramot visszatáplálók majd elhasználok akkor csak hatósági árasan fogom kapni merthogy a fogyasztásom magas?
Nem a túltermelésre gondoltam, hanem a fogyasztás és termelés arányára. Jelenleg a betermelt és elfogyasztott mennyiséget szembeállítják egymással, ha túlfogysaztás van kifizeted, ha túltermelésed van, akkor neked fizetnek.
Lehetne másképp is: a betermelt áramot átvehetnék alacsonyabb áron, mint az elfogyasztottat, ez lesz néhány év múlva, de még nem így van.
10
Ugye neked nincs napelemed? Ha lenne nem beszélnél ekkora suketlensegeket...
Jelenleg szaldo elszámolás alá esik a napelem, ami azt jelenti, hogy évente 1x történik elszámolás, amikor viszont a a hálózati fogyasztás és a hálózati visszataplalas 1:1 értékben számolódik el. Esetemben pl 4000 kwht veteleztem a hálózatból és 3000 kwh túltermelést töltöttem év közben vissza. Év végén az elszamolo számlán ez szerepel, így a különbséget, 1000 kwht kell kifozetnem. És ennyi.
Kérdező
Jelen állás szerint a rezsi csökkentés is így fog működni (ha ki nem találnak valamit...) a csak a szaldo különbözetet nézik majd, ha az belefer a rezsi csökkentett mennyisége akkor hatósági ár, a felette lévő rész még 70 Ft.
Szerintem ez mindig is így volt.
Persze az ilyen ember is mondhat hasznosat csak az egy kicsit kellemetlen hogy a véleményét meg is próbálja ráerőltetni a másikra és aki nem ért vele egyet ellentmond neki azzal problémás stílust üt meg.
9
Az a baj, hogy ez itt nem vélemény kérdés, egy elmu elszámolás tényszerű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!