Tőzsdei részvények ára fog még esni az éven?
TBSZ számlát szeretnék nyitni és abban részvényeket vásárolni, d enem vagyok szakértő.
Tudom senkinek sincs jósgömbje, de mégis érdekelne, hogy a szakértők és egyéb releváns platformok mire számítanak? Az őszi-téli időszakban még jobban beeshetnek az árak?
Amennyiben tudtok konkrét indokokat kérlek írjátok meg röviden.
Köszönöm a segítséget!
"de mégis érdekelne, hogy a szakértők és egyéb releváns platformok mire számítanak"
Az interneten megtalálod, olvass sokat.
"Az őszi-téli időszakban még jobban beeshetnek az árak?"
Ennek nem sok jelentősége van. Ha 5 évig megtartod, akkor az, hogy a következő negyedév hogy alakul nem releváns.
Miért fontos ez neked, hogy hova megy? A tőzsdén nem igazán lehet időzíteni se a vételt, se az eladást. Néha szerencséd lesz a csúcsokkal és mélypontokkal, de a legjobb amit tehetsz, hogy amikor pénzed van és lehetőséget látsz veszel. Aztán nem fogolalkozol azzal ,hogy utána merre ment az árfolyam.
Nem lehet megjósolni, csak találgatni lehet. Rengeteg részvény van és mindegyik árfolyama mástól függ, így olyan nehezen fordul elő, hogy mindegyik erősödik, avagy mindegyik gyengül. Hogyha a FED alapkamatot emel, az negatív hatással lehet a részvényekkel, illetve ha a Kínával lévő helyzet elmérgesedik és háború lesz, az szintén
Oroszországgal ha befejeződik a háború, nagy valószínűséggel az európai részvények nagy része erősödni fog, viszont ha Oroszország tovább játszik az energiával, akkor kicsi az esély az erősödésre. Erre rájön a COVID alatt pumpált rengeteg pénz a gazdaságba - infláció -, világszerte lévő aszály - ami rendesen meggyépázta a termést. Mindezek recesszióba sodorhatják Európát.
Kínában szintén pánik van, mert bedőléshez közel van az ingatlanpiac, őket sem kímélte a COVID, rengeteg lezárások és az aszály is komoly károkat okoz. Arról nem is beszélve, hogy tőzsdeügyileg a kormányzat miatt nem biztonságos befektetésforrás, nagy kockázattal jár - de ha bejön sokat lehet rajta kaszálni.
Tbszre veszed szal alapból sem rövid spekuláció a célod.
Így pedig nem releváns hogy most éppen mi fog történni a következő fél évben pl.
Én egyébként piaci turbulenciára számítok, nagyobb volatilitásra. Éppen ezért a jelenleg azt a stratégiát követem hogy minden hónapban automatikusan vásárolok tavaszig. Így egyszer a hullám alján, máskor a hullám tetején tudok venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!