Idén vettem PMÁP-ot, érdemes kivenni most és eurót venni inkább belőle?
Figyelt kérdés
AMikor vettem 370 ft volt egy euró. Most ha 400 már örülünk. Állítólag tartósan 440 Ft fölé mehet.
Vagy mit lenne érdemes venni most? Aranyat?
2022. szept. 1. 15:14
1/5 anonim válasza:
Nem látok a jövőbe, viszont ha neked ilyen félelmeid vannak, tartsd a befektetésed egy részét euro alapú állampapírban, így ha félelmed beigazolódik, többet keresel rajta. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a forint alapú jobban fog hozni, ez lesz a kockázatod. Nincs biztos befektetés, de diverzifikációval csökkentheted a kockázatot.
2/5 anonim válasza:
Nezd meg az arany arfolyamat suttyokam... Ha a dollar nem erosodne akkor szart se keresnel vele...
3/5 anonim válasza:
Az arany az egyik legszarabb befektetés volt 10-15 éves távlatban. Nem tudom miért hiszik az emberek, hogy az valami csoda jó menekülőút...
4/5 anonim válasza:
A jelenlegi inflációs várakozások alapján számolva legalább 519 forintos euróárfolyamnak kellene lenni a lejáratkor, hogy jobban járj a PEMÁP-al. Ha csak készpénzben tartanád az eurót úgy hogy nem kamatozik, akkor 609 forintos árfolyamnak kellene lenni a lejáratkor hogy jobban járj. A hosszútávú trend a múltbeli adatok alapján nem vetít előre ilyen mértékű gyengülést. Ettől függetlenül minden lehet, ezért célszerű többféle devizában és eszközben diverzifikálni a befektetéseket. Az arannyal csak nagyon hosszú távra (min.15 év) érdemes tervezni a múltbeli adatok alapján. Előfordult, hogy aki rosszkor vásárolt akár 10-20 évig is mínuszban ült.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat!
Az járt jól, aki pár éve vásárolt 1-2 rolex órát, az akkori 1.5 millás árból lett mára 4.5.
2022. szept. 2. 06:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!