Átalányadózás esetén mennyi a csed és a gyed?
Figyelt kérdés
Próbáltam rákeresni de nem találtam elérhető információt róla (vagy csak rosszul kerestem).
Eddig KATA-s voltam, de átkel váltanom átalányadózásra.
Még nincs tervben az első gyerek, de hosszabb távon szeretném felmérni a lehetőségeket, hogy muszáj e bejelentett helyet keresnem majd, vagy jól járok e az átalányadózással gyerekvállalás esetén is. A KATA hosszabb távon nem volt számomra előnyös a kérdésben kérdezett miatt is.
Szabadúszó informatikus vagyok, jelenleg KATA alatt 350e Ft körül volt/van a bevételem.
2022. aug. 29. 13:42
1/3 anonim válasza:
A CSED és a GYED összege a jövedelmedtől függ. Katásként ez ugye fix volt, nem számított, hogy mennyit kerestél. Átalánynál pedig majd a jövedelmedet fogják nézni.
2/3 Nemzeti konzervatív válasza:
Bevétel 60%-a, de legalább a minimálbér.(ellátási alap)
3/3 Nemzeti konzervatív válasza:
Mármint az az alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!