Mit rontok el a költségvetésemben?
Hiába igyekszem NAGYON egyszerűen nem tudok, vagy minimálisat félre tenni.
6 órában sikerült (nagyon nehezen) elhelyezkednem. Ügyfélszolgálat. Havi 180e esti pótlékkal.
Kiszámoltam a napi élelmiszer fogyasztásom 1600-1800ft ebben van egy konzerv bab (fozeléknek), 2 alma, egy laktózmentes joghurt, 2 kifli, fél liter laktózmentes tej, a legolcsóbb Pennyben kapható tölcséresfagylalt (megkívántam ebben a melegben).
Havi 60e kb. Úgy hogy mindig itthon eszem. Húst és halat soha!
A közös költségem 30e (40nm-es kislakás) amit gyakorlatilag csak a ház szedi be a ház körüli dolgokra.
Villány 4-5e (50kwh)
Víz+csatornadíj 8e
Internet + telefon 10e
Minden hónapban adódik valami extra költség például elromlik valami, múlt hónapban a zuhanykabint kellett cserélni mert használhatatlanná vált, legolcsóbb volt 40e + szerelés 40e.
Például bérletet már nem veszek, mert akkor nem tudnék félre tenni az ilyen nagyobb pluszkiadásokra..
Kevesebbet/rosszabb minőséget/olcsóbban beszerezni sem tudom (van a Penny - nél olcsóbb bolt!?)
Segítsetek.
Kihagytam az egyéb költségeket pl. tampon, sampon, szappan, WC papír, fogkrém, dezodor, mosószer, tisztítószer
Bár ezekből is a legolcsóbbat veszem kb havi 20e

Hát miniszterelnök úr tanácsát tudom csak továbbítani. Most mondta a héten.
Orbán: "Aki nem tudja kifizetni a rezsit, az keressen több pénzt!"

Hosszabb távon próbáld képezni magad, tanulj szakmát nyelvet és helyezkedj el azokkal . Esélyes hogy jelenleg ezek hiányoznak ha nehezen találtál bármilyen munkát is.
Rövid távon mellékállás, hétvégi pincér , pohárszedő, takarító stb. Rengeteg opció van, ha dolgozni akarsz és szorgalmas vagy. Ha válogatsz inkább , az más tészta

Egyrészt keveset keresel, így nem csoda, hogy nehezen jössz ki. Gondolj bele, ez a minimálbér alatt van. (Mármint nem órabérben, hanem összegben)
A 6 órás állás mellett elvileg van időd, próbálj másodállàst vàllalni.
Ami a leírásod alapján magasabb, mint esetleg másnak az a laktózmentes életmód (de összességében még így is alacsony árra jössz ki kajára), a közös költség, meg az, hogy minden hónapban van valami extra (akár 80ezres nagyságrendű) kiadás. De ezekkel sajnos nem tudsz mit csinálni, az a szomorú helyzet, hogy spórolás tekintetében nem csinálsz semmit rosszul.
(És szerencsére még jó helyzetben is vagy magadhoz képest, mert ha albérletben laknál maga a bérleti díj+rezsi el tudná vinni a 180-at.

nagyobb mobil szolgáltatók mindig keresnek ügyfélszolgálatosokat
Ilyen helyen dolgozom
Hosszabb távon próbáld képezni magad, tanulj szakmát nyelvet és helyezkedj el azokkal
Van ingyenes tanfolyam? Gondoltam a német nyelvre, ingyenesen van rá tanfolyam?

#7 nem hiszem, de beten tudsz gyakorolgatni. Vagy van a doulingo, az egész jó úgy emlékszek rá.
#8 az hogy tudsz angolul nem kompetencia, ha mellette nem értesz semmihez :D
Tanulj valamit ami hasznos, amit keresnek.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!