Mi történik az elàllási joggal élt visszaküldött, bontott elektronikai termekekkel?
Telefonok , órák stb.
Nem adhatjak el ujra nem?
Tehat a kereskedo az bukik rajta ?
Akkor miert eri ez meg nekik?
Nem mondta senki, hogy bukik rajta. Példa:
Megveszem a terméket 100 forintért.
Megveszi tőlem valaki 180 forintért.
Nem kell neki, visszaküldi.
Én felteszem, mint bontott termék 150 forintért.
Nem buktam rajta, csak kevesebbet kerestem.
És azt se mondta senki, hogy ez meg kell, hogy érje nekik. Alapvetően ez egy fogyasztóvédelmi jog, ami célja, hogy védje a vásárlót a személyes megtapasztalás hiánya miatti kockázatoktól.
A cégeknek azért éri meg sok esetben kiterjeszteni a kötelező minimumot (14 nap, és a visszaküldés költsége a vevőt terheli), mert a vásárló így elégedett lesz, legközelebb is ezt választja és másnak is inkább ezt ajánlja.
Nekem volt olyan (nem elektronikai cikk), hogy a saját hibám miatt nem érkezett meg a csomag (nem pontos címet írtam rá), és szó nélkül küldtek egy másikat. Később végül eljutott hozzám a másik csomag, de azt mondták, ha nem szeretném vállalni a visszaküldés költségét, csak ajándékozzam oda valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!