A katás törvények megváltoztatása kinek éri meg?
Egyébként tényleg jó kérdés. Az én szakmámban a nagyobb cégek először örültek, hogy megszűnik a katások versenyelőnye, azaz, hogy alacsonyabb árat tud kínálni az ügyfélnek ugyanazzal a profittal. Aztán amikor rájöttek, hogy baszki, a nekik külsősként dolgozó katások most árat emelnek, vagy lehúzzák a rolót, akkor már nem örültek :D
A kisebb ügyfelek sem örülnek, mert egységesen drágul nyilván a szolgáltat.
A kormány lehet azt hiszi, hogy most majd dől a lé, de egyetértek az 1-essel, a többség inkább feketézni fog, mert átalányadóval nem éri majd meg neki.
Tudjátok, ki örül? A sok proli fideszbirka, akinek meg lett magyarázva, hogy minden katás adócsaló. Na, ők most kárörvendenek, mert a katásoknak még szarabb, mint nekik, meg harsogják, hogy nagyonhelyes, fizesséteisköcsög, anélkül, hogy bármi fogalmuk lenne arról, hogy kik és hogyan használták akatát. Más örömük úgysincs.
#4 - "Tudjátok, ki örül? A sok proli fideszbirka"
Aztán majd felháborodnak, hogy miért lett 500Ft-al drágább a kiszállítás :D
Mindenesetre sokkal egyszerűbb lett volna az 50ezres havi tételt 100-ra emelni, esetleg berakni egy passzust, hogy új vállalkozók már nem léphetnek be a KATA-ba. Automatikusan nőttek volna a bevételek minden gond nélkül.
Nem tudom miért ezt az utat választották. Nem látom benne a logikát.
Mondjuk szerintem az átalányadó 25%-os adókulcsa egy normális adókulcs. De biztos, hogy terjedni fog a feketézés is, így a tényleges adókulcs 10-15-20% lesz, kinek-kinek vérmérsékletétől függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!