Állítólag az 5 forintos többet ér fémhulladékként, mint a névleges értèke. Átveszik a MÉH telepen?
#2 - Volt 20 éve. Már nem az.
"A pénzrongálás korábban egy 1968-as kormányrendelet alapján szabálysértésnek minősült. Az a személy, aki forgalomban lévő bankjegyet vagy pénzérmét szándékosan megrongált vagy megsemmisített, pénzbírsággal volt sújtható. A hivatkozott kormányrendelet azonban 2000. március 1-jén hatályát vesztette."
Jézusom, erről lemaradtam kicsit :D
Akkor viszont technikailag szerintem nincs akadálya érvényes fémpénzt hulladékként leadni.
Viszont ötvözet, lehet csak valami vegyes fémként veszik át, ami esetleg nem olyan jó ár.
.....én speciel alátétnek akarom majd használni, furok lyukat a közepibe, és 500 forintért lesz 100 db alátét....aminek egyébként fogalmam sincs mi az ára :)
20-25 %-al KEVESEBBET ér, mert 4.2 gramm/db, és a sárgaréz hulladék ára 1000 Ft körül mozog.
Ez óriási üzlet volt az 1 Ft-os érmével, ami 2 gramm/db volt, azaz 500 db 1 kg, és akkor 850 Ft volt a réz ára. Azon a 60 % többleten sokan meggazdagodtak...
"azaz 500 db 1 kg, és akkor 850 Ft volt a réz ára"
Tehát 1 darab érme 850/500 = 1,7 forintot ért fémként.
"Egy ismerősöm keresett rajta 7 millió Ft-ot (de ő munkanélküli volt, ráért mászkálni, és mindenhol megvette), meg sokan kisebb összegeket, jó buli volt."
Ha megvette mindenhol az 1 forintos érméket 1 forintért, akkor volt egy érmén 0,7 forint haszna. Feltéve ha ingyen ment az autója és nem kellett benzint vennie és a saját ideje is ingyen volt... :)
A 7 millió forintos profithoz meg kellett venni 7 millió / 0,7 = 10 millió darab érmét, magyarul 10 milliót 1 forintosokra költött, aztán eladta 17-ért.
Remélem nem baj, ha én ezt egy kicsit kétkedéssel fogadom :)
10 millió egy forintos érme 20,5 tonna, ha ez valakit érdekelne. (Egy érme 2,05 gramm).
Egyetértek 9#-vel, közben én is néztem.
Bár nekem az van hogy 1,5 gramm egy érme (az 1 Forintos alumínium volt) és kb 500-700 Ft volt az alu ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!