Amber2.0 kérdése:

Amazon?

Figyelt kérdés
Ha rendelek amazonról akkor arra tesznek vámot?

2022. júl. 23. 23:25
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Persze, hogy tesznek.
2022. júl. 24. 00:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, honnan érkezik, ha EU-n kívülről, akkor kell fizetni rá áfát, vámolási díjat (ez nem maga a vám), és ha bizonyos érték fölött van, akkor vámot is.

Sajnos az amazon pont com nem igazán tudja megmondani előre, hogy melyik raktárukból fog jönni az áru, amerikából vagy esetleg az EU-ból. Én próbálkoztam megtudni egyes termékeknél, de sosem tudták megmondani. Alapvetően arra kell számítani, hogy USA-ból jön vagy esetleg UK-ból.

Ha EU-ból akarsz rendelni amazonról, akkor ott az amazon pont de, ami német. Régebben jó volt a pont uk is, dehát ugye ők már kiléptek. De ezeken nem feltétlenül van ott minden, mint a com-on.

2022. júl. 24. 00:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ja, annyival még kiegészíteném, hogy nagyon sok kínai eladó is van amazonon (is), akik legtöbbször simán kínából küldik az dolgokat, még csak nem is európai raktárból. Bár a belgaiumban átcímkézett kínai csomag át tud jönni vámkezelés nélkül, de ez változhat. Úgyhogy mindig meg kell nézni, hogy ki is pontosan az eladó és honnan küldi.

És van egyébként olasz amazon pont it is, meg még ki tudja mi, de az eladót mindig nézni kell. Viszont ha maga az amazon az eladó a com-on, azt nem lehet tudni honnan fog jönni, mint már írtam.

2022. júl. 24. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!