Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Élettársi kapcsolatának...

Élettársi kapcsolatának megszűnése nélkül új feleségének akar engem a párom. Mi vajon származhat ebből? Sztori lent!

Figyelt kérdés
Párom évtizedekig élt egy nővel és lettel gyerekeik. Nem volt hivatalos élettársi bejegyzésük. Mi tavaly jöttünk össze és házasodni akar, de az exével nem tudott megállapodni.Ami adott, párom nevén több ingatlan és vállalkozás ami az övé. Kérdem én józan paraszti ésszel,.ha ők nem rendezték el a dolgaikat, hogy megszűntetik a vagyonközösséget (amíg él és a felesége vagyok mondjuk 30 évig) Ha ő meghal, milyen cirkusszal számolgatok? A nő bármikor és bármit perelhet visszamenőleg? Párom azt mondja, hogy az exe nem perelne, amúgy eltartja és egyedül van egy 50-50 százalékos ingatlanuk. Velem is akar egy ilyet építeni a párom. Közben az volt még a kérés, hogy én írjak egy dokumentumot alá mint a felesége, hogy én nem öröklök tulajdoni részt, hanem csak.a.gyerekek. Borzalom tudom én is a.memtális határaimon vagyok, de megoldást szeretnék...

#ex #élettársi kapcsolat #gyerektartás #Élettárs megszűnése
2022. júl. 21. 00:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Ott kell hagyni a csávót! Valószínűleg mivel hogy eltartja az exét, ezért az exe néha hálálkodik.Téged akar palimadárnak.Olyan helyzetbe akar hozni hogy ne tudj tőle majd megszabadulni ha ő majd rádun és félrekúr. Úgymond kiszolgáltatottá szeretne téged tenni hogy majd tudjon mivel zsarolni hogy miért ne hagyd majd őt faképnél ha félrekúr és te rájössz.(mert ugye neked nem lesz semmid hozzá képest,és rá leszel utalva anyagilag.Onnan meg nehéz kilábalni főleg ha jó ügyvédje meg sok pénze van a csávónak.)
2022. júl. 21. 01:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Nincsenek élettársi kapcsolatban és vagyonközösségben sem

A gyerekek fognak elsősorban örökölni meg az aktuális feleség

2022. júl. 21. 06:49
 3/6 anonim ***** válasza:

"Közben az volt még a kérés, hogy én írjak egy dokumentumot alá mint a felesége, hogy én nem öröklök tulajdoni részt, hanem csak.a.gyerekek."

Az öröklést törvény szabályozza. Ennek nem ez a módja.

Ha a vagyon tulajdonosa nem akarja a törvényes öröklés rendje szerinti örökösnek adni a vagyonát, akkor még életében csinál végrendeletet.

Ennek ez a módja.

2022. júl. 21. 07:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nekem is van vagyonom és eszembe nem jutott ez így, hogy ilyet csináltassak vele. Ez elvi kérdés, hogy egy férfi kiáll-e egy nő melelt vagy nem. Vagy ti így szülnétek neki gyereket?
2022. júl. 21. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:

"Vagy ti így szülnétek neki gyereket?"

A leírásod alapján ezt így nehéz megítélni. Nyilván a dolognak van érzelmi oldala, nem csak anyagi. Neked kell, hogy működjön az egészséges női ösztönöd, ami majd választ ad a kérdésedre.

2022. júl. 22. 06:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem anyagiak miatt, de eleve nem házasodnék és vállalnék gyereket olyannal, aki még közösködik az exel, és eltartja. Ha több ingatlanja és gyerekei vannak, több évtizedig élt együtt valakivel, akkor már nem lehet fiatal. Akar egyáltalán még gyereket?
2022. júl. 23. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!