Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a 2-3...

Miért van az, hogy a 2-3 milliót kereső ismerősöm azt mondja az IPhone 13-ra, hogy drága, a csóró, 200-at kereső ismerősöm meg simán villog vele?

Figyelt kérdés
AZ első elvan a 2-3 éves Androidos Huaweii középkategóriával, az utóbbi meg simán bevállal egy új IPhone 13-at. Mitől ez a nagy különbség?
2022. júl. 19. 13:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem sajnálom, sőt! Szerintem 370000 Ftos nyugdíjjal a jobbak között vagy. Nem hiszem, hogy sok embernek ilyen nyugdíja lenne. Nem tudom te hogy látod, de életed során gondoltál valaha arra , hogy mennyi lesz a nyugdíjad? Tettél lépéseket, hogy ne 120000 legyen? Ha igen, miket?
2022. júl. 23. 05:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért az nem ilyen egyszerű, hogy "akinek van pénze, az azért van, mert ismeri a pénz értékét", bár én is szerettem ezzel áltatni magam, hogy csak saját magamnak köszönhetem, hogy van. A valóság inkább az, hogy aki jól keres, az nagyobb dolgokat is tud venni a félretett pénzéből, egyáltalán keres annyit, amennyiből érdemes nagyobb összeget félretenni. Aki kevesebbet keres, az mire spóroljon havi 10-20.000 forintokkal? Inkább vesz valamit, amitől jól érzi magát, akár egy Iphone-t, mert abból a kevésből még egy nyaralásra se futja (vagy spórolhat egész évben arra, hogy egy hetet lemenjen a Balatonra), lakásra meg végképp nem. Nyilván ez is nagyon le van egyszerűsítve, de azért jóval komplexebb kérdés ez, mint a fenti állítás.
2022. okt. 14. 06:48
 13/15 anonim ***** válasza:

"Aki kevesebbet keres, az mire spóroljon havi 10-20.000 forintokkal? "

Mondjuk egy tanfolyamra, amivel utána jobban fog tudni keresni, és nem csak 10-20 e forintokat félretenni.

Lehet fejlődni is ám, nem kötelező minimálbéres lúzernek maradni.

2022. okt. 20. 17:09
 14/15 anonim ***** válasza:

"Mondjuk egy tanfolyamra, amivel utána jobban fog tudni keresni."

Ha ez ilyen egyszerűen működne...

2022. nov. 13. 19:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát õ izé... pedig ez ilyen egyszerűen működik.

Ja, sírni még egyszerűbb.

2022. nov. 15. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!