Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a 2-3...

Miért van az, hogy a 2-3 milliót kereső ismerősöm azt mondja az IPhone 13-ra, hogy drága, a csóró, 200-at kereső ismerősöm meg simán villog vele?

Figyelt kérdés
AZ első elvan a 2-3 éves Androidos Huaweii középkategóriával, az utóbbi meg simán bevállal egy új IPhone 13-at. Mitől ez a nagy különbség?
2022. júl. 19. 13:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez értékrend kérdése, rengeteg jól kereső ember vesz iPhone-t, rengeteg csóró vesz olcsó telefont és fordítva is. Semmi köze a jövedelemhez.
2022. júl. 19. 13:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt figyeltem meg, hogy az alacsonyabb jövedelmű réteg előszeretettel fektet nagyobb összegeket műszaki cikkekbe, márkás ruhákba.

Akik ezt könnyen megengedhetik maguknak, nem befekteteskent tekintenek ezekre a cikkekre, hanem ar/érték alapon döntenek.

Így a tularazott cuccok többnyire alul maradnak.

2022. júl. 19. 13:42
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
A jól kereső haverodnak van egy normális pénzügyi kultúrája, a másiknak meg nincs.
2022. júl. 19. 16:51
 4/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
71%
Az egyiküknek van realitásérzéke a másiknak nincs. És mint látod, az keres jól, az él jól, akinek van.
2022. júl. 19. 17:10
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
A jól kereső ismerősöd nem véletlenül keres jól, illetve ismeri is a pénz értékét. Nincs is rá szüksége, hogy villogjon.
2022. júl. 19. 17:34
 6/15 anonim ***** válasza:
23%
Sőt nekem 2 db iPhone 13 mini készülékem is van. A nettó jövedelmem pedig 370.000 Ft. És nem fejvágásból vettem iPhonet, hanem azért mert az iPhone név legalább egy márka név, és nem bovli.
2022. júl. 20. 17:44
 7/15 A kérdező kommentje:
Értem. Van 3-6 havi tartalékod, ha esetleg elveszted a munkád? Mennyi összeget raksz félre százalékban havonta? Építész nyugdíj vagyont?
2022. júl. 21. 05:47
 8/15 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező félreértettél! A havi 370.000 Ft-ból nem kell nyugdíj vagyont építenem. Mert jelenleg ennyi a nyugdíjam. Igen én már 5. éve nyugdíjas vagyok. És nem rakok félre semmit. Mert a maradékot a dédunokámnak adom.
2022. júl. 21. 14:12
 9/15 A kérdező kommentje:
Értem, akkor viszont gratulálok, egész jól gazdalkodtal ifjú aktív életedben. Mármint most is ifjú aktív vagy ,akkor úgy értem 20 évvel ezelőtt (hacsak nem akkor születtél). Igazi példakép vagy, érdemes lenne részleteket megosztanod. :)
2022. júl. 22. 05:54
 10/15 anonim ***** válasza:
32%
Nem értelek kérdező! Mi az hogy jól gazdálkodtál? Le dolgoztam 46 évet. Állami munkahelyen. Ráadásul 5 éve vagyok nyugdíjas. Ez alatt az 5 év alatt is emelkedett a nyugdíj. Ráadásul nem is egyszer. Sőt év közben is emelkedett. + a saját jogú nyugdíjon felül az özvegyi nyugdíj is hozzá jön. És a mostani 2022. júliusi emelés után a saját jogon járó nyugdíj + özvegyi nyugdíjjal együtt 370.000 Ft a havi nyugdíj. Ne hogy már sajnáld ezt a kis pénzt. Ráadásul a 370.000 forintos havi nyugdíjnak a reál értéke nem sok. Hiszen ugyan annyiért kapom a kenyeret és szalámit én is a boltban mint te.
2022. júl. 22. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!