Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan spóroltok? Milyen...

Hogyan spóroltok? Milyen trükjeitek vannak?

Figyelt kérdés

2022. júl. 18. 15:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bevételt lenne jó növelni. Szerintem a legjobb, ha helyben bartelezünk egymással. Lehet olyat is, hogy két tele szatyorral mész a piacra, és csomó mindent csereberélsz. Lehet alulról szerveződni, páran együtt lefedni alapigényeket, és szintén cserekereskedelem, vagy ha másért nem, hát munkáért odaadni a többletet.
2022. júl. 21. 05:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Kenyeret nem fogok itthon sütni az tuti, mert nincs sem türelmem, sem idöm. Ha nagyon piszkos ruha nincs mosva, szemrebbenés nélkül bedugom a fürdökád dugóját és a mosógép által kinyomatott vizzel öblítem a wc-t használat után. Mosogatás egy 5literes müanyag edényben kb 3 liter vízzel, ez kb egy fözésre elég, plusz az étkezésre, ha megfőtt a kaja. Led izzók vannak a legtöbb helyen a lakásban, és nem ég mindenhol a lámpa, nem szól minden tévé.
2022. júl. 28. 15:55
 13/20 anonim ***** válasza:
#12 a kenyérsütés a gyakorlatban kellő rutinnal néhányszor pár perc effort, miközben tök mást csinálsz. Persze addigra csomó fölös kört elengedsz, és eldöntöd, mit éri meg könnyíteni még. Nekem az maradt, hogy kg liszt fél perc mikró kézmelegre, 2dl víz forralóban forral, ráenged csapból hideget, míg pont a hidegebb langyosat érzi a kéz (ha kell, kiöntögetve). Liszt közepén ujjal gödröt kavarok, bele kis víz, cukor ujjal felold, lidl instant élesztő 2db (kiló liszt ugye) elkavar benne, száraz kézzel liszttel eltakar, 10-20p, mire állattá válik. Pepco nem bordás aljú jénait kizsírozom annyi zsírral, hogy egy kanálnyit a végén bedobhassak a dagasztóba, aztán liszt a zsírra, dagasztó fölött elosztva, fölös megy dagasztóba. Teáskanál só, liszttől függően sikér (tecsó meg lidl olcsó liszthez nem kell). Késhegynyi (fél gramm se) citromsav por. Ha jó sört tolok közben, akkor kap pár centet. A vízzel épp túl puhára hígítgatom-gyúrogatom a tésztát vagy a zsírosabbik kezemmel, vagy azzal a masszív, hullámos krumplitörővel, ami csak arra nem jó, ami a nevét adta. Jó tál oldala segíthet, hasonlóan a bográcsban átkavaráshoz: lentről fel jár a vége, peremen támasztod és lefelé nyomod, hogy emeljen. Semmi agyondagasztás, legyen benne az élesztő szaporításához levegő mindenütt, 2-3 perces kis sprint az egész. Elsőre a jénaiba tolom, így lesz egy nagy üreg benne, de szerintem nyugisabb az íze. Sütő melegít, fölötte kel. Gázsütőm van, fullra tekerem, jénai 4/5-öd magasságra keléskor csendesre húzom a lángot, jénai fedetlenül mehet be. Nekem 40 perc a ránézős, 45-50-ik perc a kész kenyér. Kiveszem két sütőkesztyűvel, tortarácsra borítom, visszafordítom, tetejét szilikonecsettel körbevizezem azonnal, és ha 30 perc múlva nagyon ropog, akkor két vizezett tenyérrel körbesimogatom minimum a tetejét. Órányi hűlés után kezdhet jó lenni. Jó étvágyat!
2022. júl. 28. 17:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
#13 nem fogok kinlódni a kenyérrel. Köszi, hogy leirtad, de amig összeállitom, meg berakom sülni, az idö alatt haladok a napi munkámmal. Minden máson alapból spórolok, szóval....
2022. júl. 28. 18:47
 15/20 anonim ***** válasza:

"amig összeállitom, meg berakom sülni, az idö alatt haladok a napi munkámmal"

Nagyon max 30 perc mindenestül.

2022. júl. 29. 11:15
 16/20 anonim ***** válasza:
76%
30 perc alatt kiporszívózom az egész lakást...
2022. júl. 29. 11:29
 17/20 A kérdező kommentje:

A kenyérsütés is egyén függő. Csak példának szántam. De igen,sok helyen ahol nagy a család kifizetötöbb. Főleg ha van kemence,vagy egyszerre akár 2 kenyeret is tud sütni az ember.

Ezzel is mindenki másképp van. Igy van a porszívózással is. Seprüvel áramot sporólunk,de ezt nem mindenki szereti.

Ezért is kérdeztem ki milyen "praktikákat" ismer/használ.

2022. júl. 29. 12:01
 18/20 A kérdező kommentje:

A bevételt növelni meg tényleg jó volna,de nem megy az olyan könnyen.....

Én is szeretném de pl kisgyerekes anyukaként elég nehéz lenne. Esetemben a kiadás növekedett,de ez esetben minden pénzt megér ❤

2022. júl. 29. 12:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"30 perc alatt kiporszívózom az egész lakást..."

Ezért szoktam inkább főzés közé holtidőbe pakolgatni a kenyér lépéseit. Közben mehet valami jó hangoskönyv.

2022. júl. 29. 12:19
 20/20 anonim válasza:
60%
Nem porszívozpm sose,mert nincs szőnyegem
2023. jan. 18. 19:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!