Miért van az, hogy egy csomó magyarországi webáruházban nem lehet csomag pontba (például GLS csomagpontba) kérni a termék átvételét, hanem helyette a futár (GLS) viszi ki személyesen az árut a megadott címre kizárólag munkaidőben, hétköznap?
Szeretnék rendelni egy magyarországi webshopból, ahonnan a GLS szállítaná ki a csomagot. Igen ám, csak nincs csomagpont lehetőség, hanem a futár személyesen viszi ki a csomagot, természetesen munkaidőben és hétköznap, amikor dolgozok.
Tehát nem tudnám átvenni a csomagot, mert ugye dolgozom, GLS csomagpont meg van 3 a környékemen, de a webshop nem ad erre lehetőséget hogy ott vegyem át.
Mit tegyek? Miért nem opció ez a lehetőség?
Rendeld a munkahelyedre, vagy vegye át a szomszéd. De nálunk van esti kiszállítás is.
Szerintem picit túlreagalod a dolgot.
A webáruháztól függ, ő mérlegeli mi és hogyan éri meg neki.
A csomagpontok nagy részén igen szűkös hely van (pl. újságárus hely), adott méret felett nem tudják vállalni a tárolást. Amelyik webáruház többségében nagyobb méretű árukat értékesít, nem is tud csomagpontokkal szerződést kötni.
Például, én nem vagyok hajlandó előre utalással fizetni. Több webáruházban csak ilyen lehetőség van. Nem én vagyok a nekik való vásárló.
Változatos, hogy szállításként mit kínálnak. Van, amelyiknél több futárszolgálatból is lehet választani, ahogy tapasztalom, a többségnél egy lehetőség van. Ha rossz tapasztalatom van azzal a futárszolgálattal, akkor onnan sem rendelek.
Van, ahol a csomagpontok csak egy köréből lehet választani. Tőlem 120 méterre van posta, újságárus csomagpont 7 km-re, csomagpontként is üzemelő benzinkút 13 km-re és nem is esik útba. Nem mindegy, milyen csomagponti körből választhatok.
Persze, bosszantó, ha a számomra kedvező helyzetet nem tudom kihasználni, mert nem adnak rá módot, de nem hozzám igazítják a kínált lehetőségeket.
A webáruház is mérlegelheti, hogy mit tud vállalni, üzletileg mi éri meg neki. Én is mérlegelhetek, hogy nem tetsző megoldást is vállalok, vagy sem, találok-e megoldást a számomra kedvezőtlen lehetőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!