Augusztus elseje előtti villanyfogyasztásra kérhetek végelszámolást az E-ON tól?
Én villannyal fűtöttem múlt téli szezonban,de idén teljesen fára váltok.
Augusztus előtt kérjek éves elszámolást?
Eddig az általányom havi 420 kw-volt, tehát duplája a rezsicsökentett 210 kw-értéknek.
Viszont ha már fával fűtök 80-90kw lesz a havi fogyasztás.
A régi általánynál a szeptemberi számla már a 210 kw felett piaci árral jönne,így leviszem az érték alá.
Igen, azt hiszem ez sokaknál kérdés. Például nálam az áramnál nem, mert egyenletes a havi fogyasztás, de gázkazánnal fűtünk; nem mindegy, hogy augusztustól is a havi átlagbecsléssel kapok számlát, vagy bediktálhatok e hónap végén? Hiszen az augusztus eleji mérőállástól jogos a piaci árrész, nem pedig szeptember végi leolvasás esetén augusztusra is átlagfogyasztást számolni.
A fennálló szabály szerint éves leolvasáskor lehet váltani havi bediktálós vagy havi átlagos számlázás közt váltani. De én nem is akarok váltani, csak egyszer bediktálni, hogy ne számlázzanak jogtalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!