A dollár is értéktelenedik el csak a forint gyorsabban.
Az elmúlt 110 év kibocsájtott dollármennyiségnek 2020-ban a 40%-át nyomtattak ki. Az Egyesült Államok adóssága már 2 éve nagyobb mint az Egyesült Államok vagyona.

Nem feltétlenül, a petro dollárnak max évei vannak hátra és amikor összeomlik, akkor nem szeretném dollárba tartani a vagyonomat. Tény, hogy most eléggé jó rá a kereslet, mert az EU kicsinálja magát a szankciókkal, és keresletet generál a drága LNG-tartályhajókkal érkező gázra amit dollárért vásárol.
Ami a lényeg szerintem az időtáv, rövidtávon lehet nyerni a dolláral, de hosszútávon bukó.
Nem tudom, hogy milyen időtávban gondolkozol, illetve mennyire fontos számodra a likviditás. Így nehéz válaszolni a kérdésedre.

Az összes fiat pénz folyamatosan el fog értéktelenedni, ez benne van a működésükben. Valamelyik gyorsabban valamelyik lassabban. Ha olyanhoz, hasonlítod amit nem lehet elinflálni mint az arany, akkor láthatod te magad is.
Továbbá nem állítottam olyat soha, hogy "a forint az mindent túl fog élni".
A probléma inkább ott van, hogy az emberek döntő többsége pénzügyileg analfabéta.

Azt írtam, hogy nem feltétlenül, mivel nem látom a jövőt így nehéz megjósolni, hogy melyik fog előbb elértéktelenedni. Az viszont biztos, hogy a fiat pénzek folyamatosan elértéktelenednek. Az emberek azért nem veszik csak észre, mert egymáshoz hasonlítják őket.
Ha olyanhoz hasonlítod amit nem lehet elinflálni akkor láthatod te magad is, hogy évtizedek alatt mennyit romlik ezeknek a fiat pénzeknek a vásárló értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!