Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nekem csak a rendes nyugdíjam...

Nekem csak a rendes nyugdíjam jött ma d.e. - az emelés nem. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés
2022. júl. 12. 10:58
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm, akivel beszéltem ma d.e., mondta, hogy megjött az emelése...én akkor még nem néztem a sajátomat...most látom, hogy csak a rendes van a számlán....
2022. júl. 12. 11:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudok arról, hogy (nyugdíj)összeghatárhoz kötötték volna az emelést...mivel az az infláció miatt történik.....(?)
2022. júl. 12. 11:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Szintén zenész...én sem kaptam egy fillér emelést sem.

Te mióta vagy nyugdíjas?

2022. júl. 12. 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:

Az a felháborító még,hogy sehol sem olvastam, hogy csak a nyugdíjasok egy része kap emelést.

Már hetek óta megy , nyomják a suketelest, és SEHOL sem volt megemlítve, hogy van,aki nem kap. Pedig sajnos de.

2022. júl. 12. 11:35
 5/11 A kérdező kommentje:
Én január 10 óta vagyok nyugdíjas. Szerintem ez az emelés nem a tavalyi évre vonatkozik, hanem az ideire....És, nem emlékszem, hogy összeghatárhoz kötötték volna. Nekem az átlagnál magasabb a nyugdíjam...de nem kiugróan magas....
2022. júl. 12. 11:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Merthogy úgy gondolod, hogy aki most (első körben) nem kapott emelést...az a pénz ment a számlára, ami az elmúlt hónapokban is...az már nem is kap (most)?
2022. júl. 12. 11:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Nos akkor azért nem kaptál,sajnos idén mi már nem kapunk semmi pluszt,csak jövőre.En is januártól vagyok nyugdíjas.

Ha 2021 Dec 31 től lettem volna,akkor kaptam volna.

Igazságtalan dolognak tartom!minket ugyanúgy érint az infláció meg minden ezzel kapcsolatos sz...R,mint mást!

Tehát leegyszerűsítve, idén kimaradunk 3 emelesbol( mert ősszel is lesz),plussz a 13. Havibol is.Ami azért nem kis pénz!

Érdekes módon,ezt sehol nem olvastam,vagy figyelmetlen voltam,hogy NEM mindenkit érint az idei emelés.Ez van sajnos:(

Mást nem akarok ide írni,mert letiltanak,de nagyon ki vagyok akadva.

2022. júl. 12. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Abszolút igazad van abban,hogy IDÉN van infláció, mégpedig brutális.

Aki idén megy/ ment nyugdíjba,azt miért kellett most így megsz..tni?? Várom én is egy másik kérdésem kapcsán vmi illetékes vagy nyugdíjszakértő válaszát.

2022. júl. 12. 12:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Számomra nyilvánvaló, hogy kerstek valami okot arra, hogy egy csomó pénzt visszatartsanak. Okosak ezek, csak.sz......s g........k, hogy sz...... meg ott, ahol vannak....!!
2022. júl. 12. 13:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Megértem az elkeseredett dühöt, de már a Magyar Közlöny 2022. április 28-i (71.) számában megjelent a 2022. a nyugellátások és egyes más ellátások 2022. július havi

kiegészítő emeléséről 161/2022. (IV. 28.) Korm. rendelet, amely tartalmazza a jogosultak körét, köztük azt is, hogy akinek „a nyugellátások és egyes más ellátások 2022. január havi emeléséről szóló 692/2021. (XII. 9.) Korm. rendelet 1. §-a alapján emelés (a továbbiakban: januári emelés) járt.”. Az pedig tovább hivatkozott a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény rendelkezésére, amely szerint a jogosultság feltétele, hogy a tárgyévet megelőző év legalább egy napján is folyósítottak nyugdíjat, nyugdíjszerű ellátást.

Tehát, az emelés az „ősrégi” TB törvény előírása alapján történt (a kormányrendelet a rá való hivatkozással kezdődik), amely egyben jó rég óta tartalmazza a megelőző évi legalább egy napi ellátás követelményét a jogosultsághoz.

És a konkrét emelésről, az emelés százalékos mértékéről szóló kormányrendelet is már április végén megjelent. És megjelent sok cikk is akkoriban róla.

Tudom, hogy nem általános szokás jogszabályokat tanulmányozni; műszaki végzettségű és gyakorlatú emberként nyugdíjasként kaptam rá. Akkor éreztem hasznosnak az engem és a családot érintő utált jogszabályokat bújni, amikor a véletlenül megszerzett ismeretből hasznom lett. Nem gyakori, hogy így van, de lett már a fiam családjának is haszna belőle.

A vonatkozó jogszabályok le vannak mentve, így már hónapok óta tudok itt a Gy. k.-n válaszolni pl. arra, hogy adott ellátás esetén jár-e stb. Voltak jó és rossz híreim is kérdezőknek.

Semmi aktuális kitolás nem történt, sok éve érvényben levő rendelkezésen alapul az, ha valaki nem kap.

Az más, hogy a politikusi dicsekvések, híradások nem taglalták a részleteket; így aki nem foglakozott vele, nem érdeklődött, most érthetően keserűen csalódott lett.

2022. júl. 12. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!