Lesz államcsőd?
Megmondom őszintén, hogy most nagyon aggódom, 5 millió forintom van pmápban, és már mindneki mond mindent, én meg bevallom hülye vagyok a gazdasághoz... Hozzaerto ember, közgazdász véleményét kérném elsősorban...
Az akk honlapjan mar 9%felett vannak a referencia hozamok, olvastam hogy ez már csodkozeli helyzetet is jelenthet ha eleri a 10%ot akkor kb pár hónap és csőd...
Nem szeretnék uszitani, politikamentesen kérném a válaszokat, én nem nem vagyok és sosem voltam Fidesz szavazó, mielőtt valaki azt írná hogy egyem meg amit főztem...
Csak egy érdekel, politikai mocskolodas nelkul:mennyire reális egy államcsőd a következő egy évben?
Qrvára szar helyzetben van az ország, konkrétan soha nem látott adósság, infláció és drágaság uralkodik (háborútól és kovidtól független is), szinte már-már kormányozni sincs miből, az ársapkák pedig csak mind olaj volt a tűzre és mégszarabb lesz a feloldáskor minden mimtha nem is lett volna, (a lényeg hogy a holdról is látszik!!), de szerencsére az államcsődtől még nem kell tartani.
Megnyugodhatsz, nem veszíted el a pénzed, még most is megéri ilyen inflációnak köszönhetően betolni a pénzeket.
#3 Te most komolyan egy 2013-as bejegyzésre alapozol??? Aztaqua!!
A kiszamoloblog meg amúgy is shit. Egyéni okoskodások halmaza.
2013-ban is ugyanúgy államkötvények eladásából fizette a kormány az államadósságot. Ameddig el tudja adni az államkötvényt, addig nincsen államcsődveszély.
Ez a kiszámoló poszt lényege, és ez a körülmény 2013. óta sem változott semmit.
Olvassál, mielőtt hülyeségeket beszélsz.
Államcsőd volt és lesz is. Csak senki nem tudja, hogy mikor.
De nem kell, hogy államcsőd legyen elég egy hosszabb hiperinflációs ciklus is aztán semmit nem érsz majd a pmáp-oddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!