Átutalással kapcsolatosan, én megtehetem-e?
Szerintem nem, mert
1. A családi pótlékot a szülő kapja.
2. Ha a bankhoz bemész, és kéred hogy utalják át a apud csp-ját, akkor nem fogják megtenni, mert nem te vagy a számlatulajdonos
3. Ha bemész a megfelelő helyre, és kéred hogy a csp-t te kapd, akkor sem fogják tudni elintézni.
Megoldások:
1. Beszélsz apuddal, hogy utalja át neked, a bankban havonta
2. Együtt elmentek, ahol át lehet írattattni a csp-t másik folyószámlára, hogy te kapd...
3.apud az atm-ből kiveszi, és odaadja
Bár igazból nem értem, hogy mi jogon kérnéd a csp-ot? (ezt ne vedd kukacoskodásnak, csak érdekel!)
Apukád számláján nem tudsz átutalást intézni,mert nem a tiéd.Ha elmúltál 18 akkor viszont keresd fel az utaló szervet,és módosíttasd a bankszámlaszámot.
Vaaagy legegyszerűbb lenne,ha apukád magától is átirányítaná,mert az a tiéd....
Családi pótlék a középiskola befejezésig jár, nem? Iskolás létedre már a pároddal élsz? Vagy hogyan kapsz?
Az emelt csp meg saját jogon jár 18 év felett, így ott egyértelmű a helyzet, ha azt kapnál, akkor te kapnád.
Amúgy éppen fordított helyzetről hallottam. 18 év feletti emelt csp-ot saját jogon csak a saját számlára lehetett utatatni, a szülőére nem.
Azaz a csp-ot ezekszerint mindig annak a számlájára utalják, akinek jár. (alapesetben ez a szülő, gondviselő, gyám...)
18 év felett, emelt csp-nál meg az arra jogosult számlájára kell utalni.
Eltérés ezekszerint csak speciális esetekben lehet.
A cspt a szülőknek utalják, és ezen az sem változtat ha közben a gyerek elmúlt 18 éves!
Tudom, mert fősulis voltam (akkod is jár azt hiszem22 vagy 24 éves korig), és nem nekem utalták át, pedig már elmúltam 18...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!