Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átutalással kapcsolatosan, én...

Átutalással kapcsolatosan, én megtehetem-e?

Figyelt kérdés
Párommal összeköltöztem, és mivel még iskolába járok ezért kapom a családi pótlékot, de azt szeretném elérni hogy én kapjam azt az összeget, mivel van bankszámlám, ezért arra gondoltam, hogy átutalással meglehetne-e oldani, hogy apukám bankszámlaszámát megszerzem és az én bankszámlámra módosítják az utalást.
2010. szept. 21. 12:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Persze, át lehet kérni a tiédre, ha már külön laksz a szülőktől. De ehhez szerintem nem is kell apukád bankszámlaszáma.
2010. szept. 21. 12:19
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nem, mert

1. A családi pótlékot a szülő kapja.

2. Ha a bankhoz bemész, és kéred hogy utalják át a apud csp-ját, akkor nem fogják megtenni, mert nem te vagy a számlatulajdonos

3. Ha bemész a megfelelő helyre, és kéred hogy a csp-t te kapd, akkor sem fogják tudni elintézni.

Megoldások:

1. Beszélsz apuddal, hogy utalja át neked, a bankban havonta

2. Együtt elmentek, ahol át lehet írattattni a csp-t másik folyószámlára, hogy te kapd...

3.apud az atm-ből kiveszi, és odaadja

Bár igazból nem értem, hogy mi jogon kérnéd a csp-ot? (ezt ne vedd kukacoskodásnak, csak érdekel!)

2010. szept. 21. 12:20
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
A családi pótlék addig jár a szülőnek, amíg a gyereke hivatalosan vele egy háztartásban él, így azt inkább ne reklámozd, hogy már nem vagy otthon. Apukáddal tudod csak megbeszélni, hogy utalja neked tovább.
2010. szept. 21. 12:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Apukád számláján nem tudsz átutalást intézni,mert nem a tiéd.Ha elmúltál 18 akkor viszont keresd fel az utaló szervet,és módosíttasd a bankszámlaszámot.

Vaaagy legegyszerűbb lenne,ha apukád magától is átirányítaná,mert az a tiéd....

2010. szept. 21. 12:23
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
HA elmúltál 18, akkor minden jogod megvan, hogy magad számlájára kérd a csp-t. Egy levélben add meg a te adataidat és kérd, hogy mostantól erre a számra utalják. Ennyi. nem kell apukád számlaszáma, nagykorú vagy, te döntesz, a csp pedig jár, amig tanulsz.
2010. szept. 21. 12:30
 6/14 anonim ***** válasza:
67%
Igen csak a gond az, hogy a szülőnek kell írnia egy nyilatkozatot, hogy pl.ettől a dátumtól kezdve nem laksz otthon, plusz ki kell onnan jelenteni az állandó lakcímedet is. nem régen érdeklődtük meg...elég gáz rendszer.
2010. szept. 21. 12:35
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Családi pótlék a középiskola befejezésig jár, nem? Iskolás létedre már a pároddal élsz? Vagy hogyan kapsz?

Az emelt csp meg saját jogon jár 18 év felett, így ott egyértelmű a helyzet, ha azt kapnál, akkor te kapnád.

Amúgy éppen fordított helyzetről hallottam. 18 év feletti emelt csp-ot saját jogon csak a saját számlára lehetett utatatni, a szülőére nem.

Azaz a csp-ot ezekszerint mindig annak a számlájára utalják, akinek jár. (alapesetben ez a szülő, gondviselő, gyám...)

18 év felett, emelt csp-nál meg az arra jogosult számlájára kell utalni.

Eltérés ezekszerint csak speciális esetekben lehet.

2010. szept. 21. 12:40
 8/14 anonim ***** válasza:
30%
A csp a szülőnek jár, nem a gyereknek.
2010. szept. 21. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
53%

A cspt a szülőknek utalják, és ezen az sem változtat ha közben a gyerek elmúlt 18 éves!

Tudom, mert fősulis voltam (akkod is jár azt hiszem22 vagy 24 éves korig), és nem nekem utalták át, pedig már elmúltam 18...

2010. szept. 21. 12:50
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Főiskolán nem jár már! (tudomásom szerint)
2010. szept. 21. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!