PMÁP-ot csak államkincstárnál éri meg venni?

Lehet a MÁK-nál is online számlát nyitni, valamint webes felületről, applikáción keresztül állampapírt venni, ki sem kell mozdulni otthonról.
Az OTP esetében nem nehéz kikeresni, mennyibe kerül a számlavezetés értékpapír számla esetén. Számokban ez évi 0.22%-ot jelent. Ez például 10 millió forint esetén havi közel 2000 forintot jelent.
Ezen kívül ha idő előtt szeretnéd eladni az adott állampapírt, akkor más-más árfolyamon teheted meg a különböző intézményeknél, így ezen is lehet néhány (tized) % veszteséged.
"Lehet a MÁK-nál is online számlát nyitni, valamint webes felületről, applikáción keresztül"
Ha ez így van az jó lenne, csak gondolom először, amikor semmim nincs még a kincstárnál csak be kellene mennem személyesen igazolni magam, személyi igazolvány, lakcímkártya, aláírni papírokat stb. nem?

Köszi a válaszokat. Ez meglepett engem is, mert akikkel beszéltem ismerősökkel, mind azt mondták, hogy bementek személyesen, közben elolvastam a kincstár honlapján, hogy tényleg lehet ügyfélkapun keresztül is, csak van egy ilyen rész:
"Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy az Ügyfélkapun keresztül kezdeményezett értékpapírszámla-nyitás esetén a személyes megjelenésükig, kizárólag az ajánlati kérelemben az Önök által megadott, előzetesen igazolt fizetési számláról utalhatnak be pénzösszeget az értékpapírszámlára, illetve csak erre a számlára indíthatnak kimenő utalásokat."
Ez gondolom nem jelent semmit, megadok egy számlát és arról tudok rendesen beutalni pénzt, meg vissza kiutalni anélkül hogy bármikor személyesen be kellene mennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!