Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » PMÁP-ot csak államkincstárnál...

PMÁP-ot csak államkincstárnál éri meg venni?

Figyelt kérdés
Szóval csak a kincstárnál szabad nyitni számlát? OTP-nél annyira magasak a költségek, hogy nem éri meg? Miért csak a MÁK-ot javasolja mindenki?
2022. júl. 9. 12:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert ott ingyenes
2022. júl. 9. 13:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt értem. Amúgy annyira sokba kerül vezetni egy OTP-nél, hogy ott semmiképp nem éri meg?
2022. júl. 9. 13:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha több mint nulla a költség az OTP-nél a kincstarhoz képest akkor megéri? 🤔 😃
2022. júl. 9. 14:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Jó ezt értem, csak hozzám legközelebb 70 km-re van MÁK kirendeltség, OTP meg egy sarokra. Szóval ha csak annyi az OTP hátránya, hogy havonta 3-400 ft-ot levon, akkor feleslegesen nem veszek ki egy szabadnapot amiatt, hogy számlát nyissak, mellesleg ha van mobilappom OTP-n gondolom akár innen a fotelból nyithatok számlát úgy, hogy fel sem kell kelnem, ennek még utánanézek. Csak mindenki úgy adja elő magát, mintha OTP-nél veszteséges lenne állampapírt venni. Ezek szerint komolyan párszáz forintokról beszélünk?
2022. júl. 9. 14:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Lehet a MÁK-nál is online számlát nyitni, valamint webes felületről, applikáción keresztül állampapírt venni, ki sem kell mozdulni otthonról.

Az OTP esetében nem nehéz kikeresni, mennyibe kerül a számlavezetés értékpapír számla esetén. Számokban ez évi 0.22%-ot jelent. Ez például 10 millió forint esetén havi közel 2000 forintot jelent.

Ezen kívül ha idő előtt szeretnéd eladni az adott állampapírt, akkor más-más árfolyamon teheted meg a különböző intézményeknél, így ezen is lehet néhány (tized) % veszteséged.

2022. júl. 9. 14:51
 6/11 A kérdező kommentje:

"Lehet a MÁK-nál is online számlát nyitni, valamint webes felületről, applikáción keresztül"

Ha ez így van az jó lenne, csak gondolom először, amikor semmim nincs még a kincstárnál csak be kellene mennem személyesen igazolni magam, személyi igazolvány, lakcímkártya, aláírni papírokat stb. nem?

2022. júl. 9. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem. Be kell fényképezni/szkennelni, és elküldeni azokat a dokumentumokat, amelyeket kérnek.
2022. júl. 9. 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha van ügyfélkapud, akkor még azt sem kell.
2022. júl. 9. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Online lehet kincstar szamlat nyitni
2022. júl. 9. 20:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Ez meglepett engem is, mert akikkel beszéltem ismerősökkel, mind azt mondták, hogy bementek személyesen, közben elolvastam a kincstár honlapján, hogy tényleg lehet ügyfélkapun keresztül is, csak van egy ilyen rész:

"Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy az Ügyfélkapun keresztül kezdeményezett értékpapírszámla-nyitás esetén a személyes megjelenésükig, kizárólag az ajánlati kérelemben az Önök által megadott, előzetesen igazolt fizetési számláról utalhatnak be pénzösszeget az értékpapírszámlára, illetve csak erre a számlára indíthatnak kimenő utalásokat."

Ez gondolom nem jelent semmit, megadok egy számlát és arról tudok rendesen beutalni pénzt, meg vissza kiutalni anélkül hogy bármikor személyesen be kellene mennem.

2022. júl. 10. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!