Ha 2023-as PMÁP-ot vásárolok 2026-os helyett, azzal sokat bukok?
Az lenne a szándék, hogy a végösszeget újra befektetem egy 3 évesbe. Ezzel nagyon rosszul járnék? Jobban megéri, ha egyből 5 évesbe fektetek?
A pénzt tudom mellőzni, nem attól félek, hanem türelmetlen vagyok :D (Ja és 2 millát fektetnék be)
Nem lehet megmondani, hogy melyik verzió lesz a jobb, mert ahhoz tudni kéne, hogy 2023-ban milyen feltétekkel lesz az új kibocsátás.
Kisebb vagy nagyobb kamatprémiummal, illetve az is számít mennyi lesz épp az infláció.
Sok különbség nem lesz bármit is választasz, a különböző verziók szerintem viszonylag hasonló kamatot fizetnek.
Amin megakadt a szemem az az, hogy a 23-nál 104%-os árfolyamot, míg a 26-osnál csak 101%-ot mutat.
Megpróbáltam venni 1 millát a 23-asból. 1 millió 45 ezret kért volna 1 milliós névértékért. Ha jól értem ilyenkor a 45 ezret felejtsem el, és csak a milla az, ami kamatozik
Igen a névérték kamatozik.
Az afölötti részt azért fizeted, mert van benne felhalmazott kamat.
A 23-as május 31-én kamatozik a névérték 4,88%-át.
Mivel addig már csak 1 hónap van, így neked ki kell fizetned a felhalmozódott kamatot, ami 4,54%.
Ha 1 milliós névértéket akarsz venni, az 1.045.400Ft, és a kamat 30 nap múlva 48.800Ft, tehát 1 hónapra 3400Ft.
Ó, mostmár értem :) Nem egy hatalmas lehúzásról van szó akkor :)
Most MÁP+-ból vettem egy millát, jövő hónapban meg valszeg ebből fogok. Te szoktál befektetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!