A nép nem tud leállni az autózásról láthatólag, elvileg mindig lesz kereslet rá és egyre inkább megy az informatika irányába ez is, ma már úgy szerelik az autókat hogy rádugják a laptopot első körben és indul a diagnosztika, ami jó, mert van egy IT érdeklődésem is, csak a mérnöki túl nehéz volt nekem.
F/31
2022. júl. 9. 08:17
1/10 anonim válasza:
Érdemes, illetve célszerű lenne a villamossági területek felé is kacsintgatni, a jövőre való tekintettel.
Bár itt nálunk szerintem még 15-20 évig toldozni foltozni fogják a lerúgott autókat.
2022. júl. 9. 08:32
2/10 anonim válasza:
"egyre inkább megy az informatika irányába ez is, ma már úgy szerelik az autókat hogy rádugják a laptopot első körben és indul a diagnosztika"
Azért ezt el ne képzeld hogy tényleg így van. kapsz egy hibakódot, aztán kb annyit fogsz tudni hogy pl. a váltóblokkot vagy a motorblokkot robbantsd szét, mert ott lehet mondjuk 8 féle tényleges hiba, ami ilyen hibakódot idézhet elő.
2022. júl. 9. 09:18
3/10 anonim válasza:
Érdemes.
2022. júl. 9. 09:31
4/10 anonim válasza:
Ne haragudj a kérdéseket: 31 évesen itt kérdezed, hogy milyen szakmát tanulj ki? Nekem ez nem áll össze, amire élvezzék 3 év alatt egy ilyen szakmát, aztán rutinod lesz stb, addig miből tervezed a megélhetést? Ez nem egy 1 hónapos OKJ képzés, ez egy elég bonyolult szakma (autószerelés, majd autóvillamosság elvégzése, majd külön plusz képzésként a villanyautók szereléséhez képesítést szerezni)
2022. júl. 9. 10:01
5/10 anonim válasza:
"(autószerelés, majd autóvillamosság elvégzése"
ez két külön szakma, csaxólok'
2022. júl. 9. 10:05
6/10 anonim válasza:
#5 így van, egymásra épülőként is lehet tanulni, és ha tényleg azt szeretné a kérdező, hogy egy laptopot rádug és onnantól a komplett javításig értsen hozzá, akkor kell mindkettő
2022. júl. 9. 10:09
7/10 anonim válasza:
Egyébként a közoktatásban leadott tudásanyag, az körülbelül a zsiguli meg az adagolós traktordízel technológiai fejlettségig üti meg a szintet, afeletti dolgokat tényleg csak már élesben tanuln meg az ember.
2022. júl. 9. 10:22
8/10 anonim válasza:
Én autószerelőnek tanultam. De azt mondom, ha nincs saját műhelyed, vagy már meglévő családi vállalkozás, másképp egyszerűen nem éri meg itthon. Vagy esetleg kimész külföldre, úgy talán.
2022. júl. 9. 12:18
9/10 anonim válasza:
Menj inkább kamionosnak. Már belföldön is lazán megadják az 550-600 nettót, és minden nap otthon alszol. Ha többet akarsz keresni, nemzetközibe bőven millió + havonta.
2022. júl. 11. 19:05
10/10 anonim válasza:
Azért nem akar senki kamionozni mert olyan jó, kezdő oda sem kell csak kidobja a pénzt az ablakon a jogsikra meg Páv, GKI. Hosszabb távon az autószerelő jobban megéri még akkor is ha nehezebb vele elindulni, sok helyre felvesznek kezdőt aztán majd belejössz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!