Mekkora elkeseredést/kilátástalanságot éreztek a forint gyengülésével és a gazdasági helyzettel kapcsolatban?
Engem kissé aggaszt azért, hogy mi lesz itt hosszútávon. Mi egy 4 tagú család vagyunk ovis és iskolát kezdő gyerekkel, jelenleg 800 ezer az összbevételünk kb havonta, van 50-100 ezer difi benne minden hónapban, mert én egyéni vállalkozó vagyok, nem fix a bevételem. Ez soknak hangzik, és 3-4 éve vertem volna a seggem a földhöz örömömben ezért a pénzért, sőt, tavaly ilyenkor azt mondtam, hogy kb ennyi kéne ahhoz, hogy tényleg kényelmesen éljünk.
Mostanra viszont olyan szinten drágul minden és értéktelenedik el a pénz, hogy ebből a fizuból szó szerint szarabbul élünk, mint tavaly kb 650 ezerből. Az van, hogy kifizetjük, megvesszük, amit muszáj, és alig marad valami, egy szaros horvátországi nyaralás is már rendesen terheli a kasszát, pedig ennyi pénzből ennek nem kéne így lennie. Év elején foglaltam, azt hittem, simán belefér, aztán végül épphogy összekuporgatom rá a pénzt, jövőre már nem is remélem, hogy mehetünk. Tudom, first world problems, mert ételre és lakhatásra futja, mit sírunk, de tényleg durván érezzük mi is, hogy mennyivel szarabb a helyzet. El se tudom képzelni, hogy tudnak megélni azok, akik ilyen 150-200 ezreket keresnek :/
De nem is ez a durva, hanem hogy hol van még a vége...
Utolsó az a durva hogy vannak helyek sőt nagyon sok hely ahol 240.000 a bér és ha megnézed a Medián bért az is 240.000!!!
Sokan maximum vegetálnak
Kérdező ez sajnos ilyen. 10 évig nyomták a pénzt mint állat hatalmas fellendülés volt.
Most meg válság van. Vagy inflációs lesz vagy behuzzak a féket, akkor meg recesszióba fordulnak a gazdaságok. Egyik se túl jó. De így működik a kapitalizmus. Válságok mindig vannak kB 10 évente hol kisebb hol nagyobb.
Remélhetőleg pár év és újra elkezdodik a növekedés. És arra kell készülni. Én is hasonlóan érzek mert lemaradtam a mostani 10 év pénzbőségéről. Én így még egyetemet csinálom. De előbb utóbb újra jön a bikapiac. És akkor viszont készen kell állni. Azért kell msot keményen tanulni és dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!