Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora elkeseredést/kilátásta...

Mekkora elkeseredést/kilátástalanságot éreztek a forint gyengülésével és a gazdasági helyzettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Egy példa: fiatal vagyok, és a csekély gyakornoki fizetésemből egy ceruzás tabletre spórolok hónapok óta. A drágulás miatt fogalmam sincs, mikor vehetem meg, mert a pénzem egyre nagyobb hányada megy el kajára, és nem tudok mit félretenni. Továbbá külföldi mesterre is gyűjtenék, de jelenleg egy teljes havi fizetésem nem lenne elég még a lakbérre se Németországban ilyen drága euró mellett. Néha már a sírógörcs kerülget, hogy a felnőttkoromat egyszerűen képtelen vagyok normálisan elkezdeni, és leszakadni a szülőkről, pedig mindent megteszek. A hosszútávú kilátásaim ebben az országban annyira rosszak, hogy még ha akarnék, akkor se tudnék maradni.

2022. júl. 6. 13:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem kissé aggaszt azért, hogy mi lesz itt hosszútávon. Mi egy 4 tagú család vagyunk ovis és iskolát kezdő gyerekkel, jelenleg 800 ezer az összbevételünk kb havonta, van 50-100 ezer difi benne minden hónapban, mert én egyéni vállalkozó vagyok, nem fix a bevételem. Ez soknak hangzik, és 3-4 éve vertem volna a seggem a földhöz örömömben ezért a pénzért, sőt, tavaly ilyenkor azt mondtam, hogy kb ennyi kéne ahhoz, hogy tényleg kényelmesen éljünk.

Mostanra viszont olyan szinten drágul minden és értéktelenedik el a pénz, hogy ebből a fizuból szó szerint szarabbul élünk, mint tavaly kb 650 ezerből. Az van, hogy kifizetjük, megvesszük, amit muszáj, és alig marad valami, egy szaros horvátországi nyaralás is már rendesen terheli a kasszát, pedig ennyi pénzből ennek nem kéne így lennie. Év elején foglaltam, azt hittem, simán belefér, aztán végül épphogy összekuporgatom rá a pénzt, jövőre már nem is remélem, hogy mehetünk. Tudom, first world problems, mert ételre és lakhatásra futja, mit sírunk, de tényleg durván érezzük mi is, hogy mennyivel szarabb a helyzet. El se tudom képzelni, hogy tudnak megélni azok, akik ilyen 150-200 ezreket keresnek :/

De nem is ez a durva, hanem hogy hol van még a vége...

2022. júl. 7. 09:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Utolsó az a durva hogy vannak helyek sőt nagyon sok hely ahol 240.000 a bér és ha megnézed a Medián bért az is 240.000!!!

Sokan maximum vegetálnak

2022. júl. 7. 11:40
 13/15 anonim ***** válasza:
12. Vegetálás az, amikor nem tudsz pénzt félretenni, vagyont felhalmozni? Mert akkor a 800 ezret kereső 11-es válaszolóék is vegetálnak.
2022. júl. 7. 15:04
 14/15 anonim ***** válasza:
13: szerintem a vegetálás az, amikor konkrétan a lakhatásra meg a kajára van pénzed, és ezzel ki is fújt. És igaza van a 12-esnek, baromi sokan így élnek ebben az országban. Most meg majd még többen fognak. Mi a 800 ezerrel nyilván nem vegetálunk ilyen értelemben (még), de nem igazán mondanám kényelmesnek sem már sajnos így 2 gyerekkel.
2022. júl. 7. 15:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező ez sajnos ilyen. 10 évig nyomták a pénzt mint állat hatalmas fellendülés volt.

Most meg válság van. Vagy inflációs lesz vagy behuzzak a féket, akkor meg recesszióba fordulnak a gazdaságok. Egyik se túl jó. De így működik a kapitalizmus. Válságok mindig vannak kB 10 évente hol kisebb hol nagyobb.

Remélhetőleg pár év és újra elkezdodik a növekedés. És arra kell készülni. Én is hasonlóan érzek mert lemaradtam a mostani 10 év pénzbőségéről. Én így még egyetemet csinálom. De előbb utóbb újra jön a bikapiac. És akkor viszont készen kell állni. Azért kell msot keményen tanulni és dolgozni.

2022. júl. 7. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!