Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csak szerintem szánalmas,...

Csak szerintem szánalmas, hogy egyesek a nagy fizetésük mellé a társadalmi hasznosságukat vizionálják?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak jól kereső ismerőseim, akik azt hiszik, hogy ők a társadalom nagyon hasznos tagjai, máskülönben nem fizetnék meg ennyire őket.
2022. júl. 5. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
A nagy számok törvénye alapján biztosan van más is rajtad kívül, aki szerint szánalmas.
2022. júl. 5. 09:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Ilyen, amikor bölcsészek beszélnek matematikáról.
2022. júl. 5. 09:14
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Sztem ha igy gondolod akkor alap kozgaz dolgokkal nem vagy tisztaban. Az egesz vilag a tarsadalmi hasznossagra epul. Azert fizetnek valamit jol mert tarsadalmilag hasznos. Pld a programozo automatizal valamit ami kivaltja tobb szaz/ezer ember munkajat, szemben a szemet szallitokkal, a mekiben dolgozokkal stb... Csak mert te nem latod a dolgokat nagy vonalakban nem jelent semmit, azt leszamitva h Balázska megint provokativ kedveben van
2022. júl. 5. 09:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de még a hasznos szó jelentését se ismered. Attól, hogy Dr. Prof. dohánygyáros uraság legyártja a sok dohányt, és ezzel kielégíti sokak vágyait, még nem lesz társadalmilag hasznos. Egy programozó se lesz hasznos, ha pl. dohánygyártó gépet programoz.
2022. júl. 5. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy te eliteled a dohanyzast az nem jelenti hogy nem "hasznos". A dohany gyarak nagyon nagyon sok embert foglalkoztatnak, a termesztestol, a szallitason at a dohanybolti eladoig. Ezek az emberek munkanelkulek lennenek ha nem lenne dohany ipar. Most akkor a szesz gyartas se hasznos csak mert elvezeti cikk? az emberek nem robotok, nem csak kenyeren es vizen akarnak elni eletuk vegeig... Balazs miert nem tanulsz az helyett hogy hulyesegeket beszelsz?
2022. júl. 5. 09:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Az egyetlen objektív mércénk a hasznosságra a pénz. Minden más totálisan szubjektív, összehasonlíthatatlan, így értelmetlen vitatkozni róla. Ha te mást tartasz hasznosnak lelked rajta, de ne kérd számon senkin, hogy ugyanezen a véleményen legyen.
2022. júl. 5. 10:12
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

A pénznek semmi köze a hasznossághoz. Ahogy a fizetéseknek sincs.

Szerinted egy focista hasznosabb, vagy egy ápolónő? Mégis előbbi sokkal többet keres.

2022. júl. 21. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!