Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a vaterán valaki leüti a...

Ha a vaterán valaki leüti a termékemet de utána mégsem veszi meg akkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 18:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Valaki leütötte az egyik termékemet a vaterán. A számlaszámomat elküldtem emailben aztán vártam és vártam. Már több mint egy hét után felhivtam mert nem értettem, hogy ennyi idő alatt miért nem érkezett meg az utalás. Erre azt mondta, hogy ő nem kapott semmilyen emailt tőlem. (pedig nekem megvan az elküldöttek között)Ez még annyira nem is lett volna gáz, mert lehet, hogy elveszett valahol az éterben. Csakhogy akkor közölte, hogy ő már talált helyette mást és nem kell a termékem. Ilyenkor mi van?
2010. szept. 20. 18:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sok ilyen eset történik. Adsz neki egy negatívot és tedd tiltólistára, ha ilyen link. (Azért előtte nézd meg a minősítéseit.)
2010. szept. 20. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jogi szempontból ha "leüti" a terméket, az olyan, mintha aláírt volna egy adásvételi szerződést. Ha mégsem fizet és viszi el az árut, az szerződésszegésnek minősül, azaz pert indíthatsz a vevő ellen. Talán a Vatera ebben segítséget nyújthat olyan módon, hogy ha jelzed ilyen igényedet, akkor az adásvételre vonatkozó rendszerinfókat kiadják (pontosabb infókért nézd meg a leírást, esetleg írj nekik egy e-mailt).

Az más kérdés, hogy ha nem túl nagy értékű áruról van szó, akkor megéri-e az egész hercehurca, mert sajnos neked kell a dolog után menni.

2010. szept. 20. 18:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Szia!Ha a vásárlás nem jött létre akkor is ki kell fizetnem a termék 6%-át jutalékként?
2010. szept. 20. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, hogy ha nem kapta meg a leveleidet, akkor miért nem írt neked ő ahelyett, hogy más árut keresett volna. Én azt szoktam, hogy pár napig várok, és ha nem kapok üzenetet, akkor írok én. Szerintem ez kamu, amit beadott neked.
2010. szept. 20. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetned a jutalékot!
2010. szept. 20. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!