Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha felmondok azt hazudva,...

Ha felmondok azt hazudva, hogy találtam jobb lehetőséget, akkor az a hazugság ki fog tudódni?

Figyelt kérdés

Szeretnék felmondani, mert több családi problémám is van és pár hónapot itthon maradnék segíteni a családomnak. Viszont ezt nem akarom hangoztatni, plusz belefolyni a főnöknek, csak fel akarok mondani, ledolgozni a felmondási időt és letudni a dolgot ennyivel. Úgy gondolom, az lenne a legegyszerűbb, ha ezt hazudnám, és akkor nem tudna a főnök belekötni/ beleszólni. De mivel nem szokásom hazudni, félek a következményektől, pl hogy kideríti valahogy a főnök (munkaügyi által vagy bárhogy - nem értek hozzá).

Van erre esély?

(Tudom, tudom, mondjam az igazat, de nem akarom, hogy ezen csámcsogjanak vagy bárki megtudja...)

2022. jún. 30. 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A kutyát nem fogja érdekelni, hogy mit csinálsz miután felmondtál.
2022. jún. 30. 14:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy koteles megindokolni, de elmondhatod hogy szemelyes ugyeid rendezese miatt mondasz fel. Lehet fel ajanljak hogy ha elrendezted akkor gyere vissza dolgozni.
2022. jún. 30. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tisztaban vagy vele, hogy nem kell megindokolnod a felmondast? Csak az azonnali hatalyut szukseges munkavallaloi reszrol.
2022. jún. 30. 14:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Őszintén még sose mondtam fel olyan helyen, ahol be is voltam jelentve (méghozzá határozott idejű szerződés tavaszig), ezért kicsit ideges, stresszes vagyok miatta. Nem tudom, hogy hogyan fog menni a dolog, hogyan működik.

Köszönöm a válaszokat!

2022. jún. 30. 15:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A határozott idejű szerződést bele írhattad volna a kérdésbe, mert ez egy fontos dolog.

A Határozott idejű szerződés mind a két felet köti és nem olyan egyszerű így felmondani.

Én a helyedben beszélnék a főnökkel a családi gondokról.

2022. jún. 30. 16:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az nem opció, hogy mindezt konkrétumok nélkül elmondod neki? Lehet, hogy tudnátok mindenkinek jó megoldást találni. Pl. elengedhetetlen fizetés nélkülire arra a pár hónapra és visszavesz, mikor újra készen állsz
2022. júl. 1. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"méghozzá határozott idejű szerződés tavaszig"

Határozott idejű szerződés felmondását köteles vagy indokolni!

A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számodra a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeidre tekintettel aránytalan sérelemmel járna.

"Ha felmondok azt hazudva, hogy találtam jobb lehetőséget, akkor az a hazugság ki fog tudódni"

Ez konkrétan nem lehet indok egy határozott időre szóló szerződés felmondásánál. A családi problémák már inkább...

2022. júl. 3. 08:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld megbeszélni a főnököddel, hogy inkább kifizeted a felmondási időre járó távolléti díjadnak megfelelő összeget, csak engedjen el. Persze, ha van rá módod és akarod is. Ugyanis ->

A munkavállaló, ha a határozott tartamú munkaviszonyát szünteti meg jogellenesen, a határozott időből még hátralévő időre járó, de legfeljebb háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget köteles megfizetni.

Mikor jogellenes? Ha nem tartod be az MT előírásait, például az indokot tekintve sem.

A munkáltató követelheti az előző bekezdésben meghatározott mértéket meghaladó kárának megtérítését is. Ezek együttesen nem haladhatják meg a munkavállaló tizenkét havi távolléti díjának összegét.

Vagy, ahogy előttem már írták, fizetés nélküli szabadságot próbálsz intézni arra az időre, míg rendeződnek a családi gondok.

2022. júl. 3. 08:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Pár hete felmondtam végül, semmi extra nem volt, éppen megkérdezte, hogy miért, röviden mondtam, hogy mást találtam és ennyi volt. 30 nap felmondási időt lenyomtam.
2022. okt. 5. 14:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Örülj, hogy ilyen simán ment, és nem szemétkedett Veled a munkáltató...
2022. okt. 7. 03:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!