Valaki rendelt már eBayről vagy AliExpressről?
Ha igen akkor mi a véleményetek?
Vannak pénzügyi veszélyei?
Melyiket ajánlanátok?
(Nem tudom számít e de MasterCardal fizetnék)
Mindkettőről rendeltem már elég sokszor. Eddig szinte minden megérkezett, de volt, amire sokat kellett várni, akár 2-3 hónapot is. Aliexpressről a legtöbb cucc 1 hónap alatt szokott ideérni. Ki lehet fogni jó dolgokat, de sok a gagyi. Néha még ár alapján se lehet megmondani, mi a jó minőségű, és mi nem. Ebayen újabban csak fizetéskor adják hozzá az áfát, így többe kerül, mint amilyen árat eredetileg látsz rajta. Aliexpressen előfordul, hogy vámot kell fizetni, ami 4-500 ft körül szokott lenni olcsó termékek esetén. De a legtöbb termék után nekem nem kellett, csak amiket a posta hoz. Ezt viszont nem lehet előre tudni, hogy honnan jön, és futár hozza-e vagy postás.
Ami a fizetést illeti, mindig paypallal fizetek, az állítólag biztonságos. Eddig még nem volt vele problémám. Az eladókkal fel lehet venni a kapcsolatot, ha gond van. Aliexpressen van valami vásárló védelem, hogy visszakapod az árát, ha 3 hónapon belül nem érkezik meg.
Ebayen egyszer fordult elő, hogy nem érkezett meg egy termék, és kétszer, hogy használhatatlanul hibás volt. Ezeknek visszafizették az árát.
Talán műszaki cikket nem érdemes ilyen helyekről venni, az könnyen lehet hibás.
Én csak eBayről rendeltem, onnét viszont elég sokszor már.
Előnyei:
-védve vagy teljesen mint vevő, a csalók, hamisítványok és a sérült termékek esetén visszakapod a pénzed (de ehhez tudni kell angolul nyilván)
-néha ki lehet fogni egész jó dolgokat
Hátrányai:
-elég hosszú szállítási idők
-mostanság egyre brutálisabb árak
-a szállítási költség sokszor magasabb mint maga a termék ára
-ha EU-n kívülről rendelsz akkor MINDENRE vámkezelési költség jön (persze ez nem eBay sajátosság, mindenhol ez van tavaly óta)
Fizetni csak Paypallal fizetek, biztonságos és gyors, cserébe van egy 3%-os (szerintem amúgy nagyobb, de hivatalosan ezt írják) átváltási "árrésük", ami azt jelenti hogy ha mondjuk 10.000 Ft-ér rendelnél valamit aktuális árfolyamon, akkor 10.300 Ft-ot fog leemelni a számládról, ami mondjuk nettó pofátlanság és rablás, főleg drága dolgok esetén.
Huu köszönöm mindenkinek, a paypallos dolgot meg is fogadom😌
Mi a helyzet a wishel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!