Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érhet valami hátrány, lehet...

Érhet valami hátrány, lehet bajom belőle?

Figyelt kérdés

Marketplace-n hirdetek egy terméket.

Volt egy jelentkező, hogy küldi a pénzt, adjam meg az adataim, meg küld futárt.

Akkor még nem tudtam, mi ez, és megadtam a címem.

Viszont innentől kiderült, EMS, csalás, nekem kellett volna fizessek biztosítási díjat.

Természetesen lezártam a beszélgetést, nem dőltem be.

Viszont ugyebár megadtam a címem, telefonszámom.

Ebből lehet valami bajom?

2022. jún. 8. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Attol fugg mennyire akar az illeto ki...ni veled. Pld doxolhat, pizzat rendelhet a cimedre stb
2022. jún. 8. 20:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de magyarul írni se tudott, Google fordítóval írhatott mindent, mintha egy automatával beszélgetnék.

Profilja szerint szlovák volt, de abban se vagyok biztos, hogy nem lenyúlták a profiljàt, hogy a nevében húzzanak le embereket.

Amúgy tiltottam, de nem kizàrt, hogy még mindig győzködne, hogy küldjem a pénzt, ha nem így teszek.

2022. jún. 8. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Van olyan, h futárt küldenek és nem csalás. Nem mondtam, h ez nem az. Pontosan mi történt? Megjelent a futár, és? Pénzt kért, vagy?
2022. jún. 25. 21:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem jelent meg senki.
2022. jún. 25. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, akkor nyilvánvaló. Sajnos megvan neki a neved, címed, emailod, telszámod. Ez sose jó, de max spam-eket fogsz mostantól kapni, meg több ilyen csaló próbálkozást. Számlák, felszólítások, kihagyhatatlan ajánlatok, adathalász üzenetek. Vigyázz, mire kattintasz, fb-on és a többi közösségi médián rejtsd el az ismerőseidet, szedd le a saját tag-eléseket mások képeiről, a profilodat is limitáld be, h idegenek ne lássák, csak amennyire muszáj, külső keresők ne találjanak meg a megadott adataid alapján, a fotóid ne legyenek nyilvánosak, nehogy más ismidet húzzanak csőbe rád hivatkozva vagy a te nevedben esetleg álprofilt kreálva.
2022. jún. 25. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!