Miért költöm el a pénzem hülyeségekre? Ti hogy álljátok meg hogy ne költsetek felesleges dolgokra?
Érzelmi tudatosság, illetve:
- Ajánlom a kiszámoló akadémiát a youtube-on.
Szerintem ez már gyermekkorban kialakul, hogy kinek milyen lesz a pénzügyi kultúrája felnőtt korára. Változni ez nem nagyon fog, én azt tapasztaltam. Ideig-óráig megerőszakolhatod magad, amikor kitalálod, hogy mostantól a fizetésed 20%-át félre fogod tenni, de legkésőbb a 3. hónapban visszaállsz a régi kerékvágásba, mert feleslegesnek és idegesítőnek fogod tartani, hogy ott áll az a sok pénz és nem csinálsz vele semmit.
Volt egy ilyen exem, ő két hét alatt elverte a fizetését és nem is értette, hogy mi a francnak kéne tartalékot képeznie.
De a kérdésedre válaszolva: én a másik táborba tartozom, csak azt veszem meg, amire valóban szükségem van, jóval az alatt élek, mint amit megengedhetnék magamnak. Nekem teljesen magától értetődő, hogy minél többet tegyek félre a hónapban, tehát nem kell külön rávenni magam. Szerintem ez vagy megvan benned, vagy nincs.
De próbáld meg azt, hogy amikor megkapod a fizetésed, x összeget egyből átteszel valami megtakarításba, aztán el is felejted, hogy az létezik, a maradékot meg költöd.
Mert tudom, hogy a pénz pénzt termel. Így érdekem nem elszórni felesleges kacatokra.
De szerencsére a többség nem így él, ezért van nekem sok, másnak meg kevés.
Másodállást vállaltam amikor nem volt elég a pénz a céljaimhoz, egyébként amit lehet meg érdemes azt használtba veszem meg, a felesleges már nem használt dolgaimat eladogatom ne álljon a pénz benne meg ne foglalja a helyet.
Kaját sosem dobok ki, és megromlani sem hagyom!
Nem aszerint étkezek, hogy éppen mihez lenne kedvem, hanem ami éppen a soros és elfogyasztandó. Szóval van olyan reggel amikor joghurttal indítok, van amikor csirkelevessel.
#7: korabbi hasonló ketdeseknel is megjelent par okostojas... hogy ők elvezni aksrjak az eletet es nem garasoskodni... mert úgy semmi ertelme...
Az persze eszükbe se jut h ha beüt a krach es par hónapig nincs álladuk, akkor mit csinálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!