Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Crypto-pénztárcáról pénzt...

Crypto-pénztárcáról pénzt simán ki lehet utalni bankszámlára?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy nekem van 3 bitcoin-om, és azt eladom. Abból lesz 30 millió forint a virtuális pénztárcámon. Ezt a pénzt minden probléma nélkül ki lehet utalni bankszámlára? Vagy kell hozzá valamilyen egyeztetés hogy honnan van.

2022. máj. 13. 10:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy szóval nem mondta, hogy nem akarna adózni.

Valószínűleg költséget már nem tudsz elszámolni, mert olyan régen szerezted a bitcoint, hogy már nem számít a bekerülési ár.

Átküldöd a kriptót mondjuk coinbase-re, binance-re, stb, majd átváltud valamilyen FIAT valutába, és kiküldöd a bankszámládra. Ez eddig technikai, szerintem meg fogod tudni oldani, az hogy weboldalon belül mit hova kell kattintani az más kérdés, ahhoz inkább egy privátabb segítséget kérj.

Kiutalod a fiat pénzt a számládra, majd valószínűleg bizonyítanod kell a bank felé, hogy honnan van a 30 milla. (Ezt majd írd le, hogy kellett-e, kíváncsi vagyok.) Ezt bebizonyítod korábbi screenshottal, banki tranzakcióval, a bánat tudja mivel, majd jóváírják a dellát.

Jövőre az adóbevallásban be kell írnod a kriptós jövedelemhez, hogy 30milla, amiből befizettél 4,5-öt a NAV-nak. Azt nem tudom, hogy mikor kell befizetni.

Nagyjából ennyi, de inkább kérj könyvelőtől segítséget.

2022. máj. 13. 20:30
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

2# vagyok, 11# jól írja le.

Annyit tennék még hozzá, hogy amikor a coinbasen vagy binanceon regisztrálsz, azonosítanod kell majd magad szemelyivel vagy útlevéllel, mentsd le egy mappába a gépedre (képernyő mentés vagy pdf) hogy a nevedre szól a számla, mentsd le a eladásról a tranzakciót is.

Menj be a számlavezető bankodba, és nyiss egy euró vagy dollár folyószámlát, hogy ne konvertálja magától a bank ha beutalod ( eurót javaslok ) és mondd nekik hogy kb 100 000 eurót tervezel beutalni legálisan kriptóból, és kérj egy email címet, ahová átküldöd nekik a pénz származásának az igazolását.

Add el a kriptódat euróban, utald be az eurós számlára ( én mondjuk két részletben szoktam ekkora összeget) és írj egy emailt a fióknak, csatold bele a doksikat a pénzről, írd bele a szövegbe hogy kijelented hogy a pénz legális, és le fogod adózni a hatályos magyar jogszabályok szerint. Így már nincs okuk megállítani, mert hitelt érdemlő módon igazoltad.

Majd ha azt akarod esetleg forintra váltani, akkor kérd meg a fiokvezetőt hogy kérjen neked egy személyre szabott árfolyamot (sokkal kedvezőbb, mintha csak simán a banki árfolyamon váltanák) és tegye át a forint számlára.

Ha ezt idén csinálod, akkor jövő év májusában kell befizetned majd a 15% szja-t, de ezt az egész kripto eladást neked kell elmondani a navnak, ha lusta vagy kérj egy időpontot jövő év február körül a NAV ügyfélszolgálaton (én mondjuk nem szoktam kérni, csak beesek ügyfélfogadási időben) és az ügyintéző segít kitölteni és kiszámolni az adóbevallást.

Az eladás napján érvényes MNB euró középárfolyamon számolva az adó alapját képező euró-kupacot.

Aztán ügyesen!

2022. máj. 13. 21:02
 13/33 A kérdező kommentje:
ezt akár 14 évesen is megtehetem? mármint 14 éves kortól már lehet bankszámlám meg minden, meg az ilyen crypto-elosztó-oldalakra felregisztrálni meg könnyű.
2022. máj. 14. 10:01
 14/33 anonim ***** válasza:
Szerintem, de ezt nem tudom biztosra, 18 év alatt szülői beleegyezés kell ilyen tranzakcióhoz, de passz.....
2022. máj. 14. 10:03
 15/33 anonim ***** válasza:
...vagyis a gyámod....szerintem adózni sem tudsz még ilyen fiatalon....persze a NAV igényt tart a pénzre, csak Apukádtól-Anyukádtól akarja elvenni 🤔
2022. máj. 14. 10:05
 16/33 anonim ***** válasza:
78%
18 eves korod alatt nem fogsz tudni tozsden kriptot venni, csak szemelyesen
2022. máj. 14. 10:35
 17/33 A kérdező kommentje:
szóval hogyha ilyen mértékű átutalást szeretnék végezni, akkor inkább a szüleim bankszámlájára menjen, és onnan a sajátomra, az a biztos?
2022. máj. 14. 10:39
 18/33 A kérdező kommentje:
#16: de, tudsz, 14 éves kortól már lehet bankkártyád meg minden, és annak segítségével tudsz venni, már próbálgattam, de inkább nem.
2022. máj. 14. 10:40
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kb kizárt hogy a bank ne a szüleiddel akarjon tárgyalni.
2022. máj. 14. 10:41
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

kezdjuk azzal hogy neked 3 bitcoinod a budos eletben nem lesz :D

arrol nem beszelve hogy tozsden nem tudsz a te nevedre regisztralni es a szuleid szamlajara utalni, a legtobb helyen kotelezik hogy a bankszamlad neve es a tozsden regesztralt neved egyezzen. Arrol megint nem beszelve hogy KYC/AML miatt kerik az adataid a regisztraciokhoz

2022. máj. 14. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!