HR-esek kinézetileg, hogy néz ki a mai világban egy önéletrajz? A sima fehér lapos a megszokott vagy ezek a színesek, amik az interneten vannak?
Én kreatív, tervezői szakmában dolgozom, itt mindenkinek modern, színes önéletrajza van. Általában portfólióval kell jelentkezni a munkákra, amire én jelentkeznék, és ha a munkának nem is része, a képzettség tartalmazza a grafikai, kiadványszerkesztő programok használatát, így adja is magát a megszerkesztett önéletrajz.
Viszont ha mondjuk egy bankba jelentkeznék teszem azt matematikusként én is visszafogottabb, komolyabbnak kinéző önéletrajzot csinálnék. Szerintem érdemes Wordben szépre megszerkeszteni, de nem kell túlzásba esni, ha a munka nem ilyen területen van.
Színes (de fekete-fehérben is értelmezhető) címek, néhány vízszintes elválasztóvonal, a betűméretek és térközök okos használata kis energiabefektetéssel is sokat dobnak az önéletrajzon, ugyanis vizuálisan is segítenek a tagolásban, átláthatóbbá teszik az egészet, segítenek kiemelni a fontos dolgokat. Ilyen minimál designnál egy viszonylag élénk színt (pl. kéket, zöldet) válassz ki (de olyat, ami szürkeárnyalatosként nyomtatva is látszik és el is különül a feketétől), és az jelenlen meg több helyen az önéletrajzban. Jó, ha egy helyen kicsit nagyobb volumenben is, nem csak vékonyan szedett szöveg van vele írva. Ilyesmire gondolok: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!