Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan írnátok bele önéletrajz...

Hogyan írnátok bele önéletrajzba azt a nyelvet amit bár tanultatok 4 évig de nem beszélitek alap szinten, viszont újra kezdtétek tanulni és sokkal gyorsabban haladtok mint az aki 0 ról kezdi? Megéri egyáltalán beleírni?

Figyelt kérdés

Jelenleg angol felsőfok van, tanulom az oroszt 0 ról lassan hobbi szinten

A németet pedig tanultam 4 évig, de éléggé nem érdekelt még akkor a nyelvtanulás.

Alapvetően megértek dolgokat, átlátom a mondatszerkezeteket ismerek csomó szót, de hogy emailt irjak vagy beszéljek rajta bármiről ahoz nagyon kevés.

Kérdés, hogy hogyan szokták ezt tapasztalt álláskeresők jelezni ezt.

Tehát tanultam németet 4 évig de nincs igazi nyelvtudásom viszont mégsem vagyok 0-án és újra kezdtem tanulni gyorsan haladok

2022. jan. 24. 12:48
A kérdező szavazást indított:
Írjam le hosszan részletesen
Írjak annyit, hogy "folyamatban lévő nyelvtanulás"
Bele se írjam
18 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben nem írnám bele, max. az orosszal egy lapon említeném úgy hogy tanulod lassan hobbi szinten. Mert oké hogy most éppen gyorsan haladsz a kezdő anyaggal, de ha messze vagy még a használható nyelvtudástól, akkor még nem nagyon van mivel villogni.
2022. jan. 24. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Én annyit írnék hogy alapfok.
2022. jan. 24. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt így nem írnám bele, mert ahhoz, hogy konkrétan munkához használd, kevés, akkor pedig nem tudnád előnyként feltűntetni a pályázatodban. Majd ha olyan szintre jutsz, akkor érdemes beleírni.

Én is tanultam a japánt 2 évig, hiragana-katakana írás-olvasás megy, kb 50 kanjit is ismerek (leírni már nem menne mind), alapvető szerkezetek mennek és túristaként pár dolgot meg tudnék kérdezni és megérteni, de ahhoz, hogy munkahelyen használjam ez édeskevés. Nem is írom bele CV-be.

2022. jan. 24. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha az adott nyelv tényleg releváns oda, akkor jelezném, hogy nagyon kezdő szintről kezdve de szükség esetén hajlandó vagyok tanulni.
2022. jan. 24. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanilyen helyzetben voltam, középiskolában második nyelvnek franciát tanultam. Évekig nem használtam, szinte mindent elfelejtettem, így mikor munkát kerestem, bele se írtam az önéletrajzomba.

Amikor behívtak interjúra minden alkalommal elmondtam, hogy tanultam, de közel 5 éve nem használtam, tervek között szerepel újra tanulni. Mindig pozitívan fogadták.

Felesleges nagyot hazudni, majd akkor írd bele, ha legalább alap, bár inkább középszinten beszéled.

2022. jan. 24. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel a munka szempontjából teljesen lényegtelen, hiszen használni nem tudod, így felesleges beleírni.
2022. jan. 24. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!