Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha inkasszozt...

Mit lehet tenni, ha inkasszoztak a számlámat?

Figyelt kérdés

Ki is írja most, hogy zárolt egyenleg 3 milla.

A fizetésem pedig egy az egyben eltűnt amint megkaptam...

Nem úgy van hogy csak x rész tilthato?

Most konkrétan nem kap am így fizut és a számlám -2.640.000....

2022. máj. 9. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkaszó esetében a teljes öszeget zárolják. Annyit tudsz tenni, hogy szólsz a munkahelyeden, hogy egy másik bankszámlára utalják a fizetésedet. ( mondjuk anyukád számlájára) Bár Inkaszó akkor van, ha a bíróság kiszabja, mert a tartozásodat sok-sok felszólítás után sem rendezted. Szóval ha más számlára megy a pénzed, azt is észrefogják venni ( lehet a munkahelyed nem is utalhat másik számlára)
2022. máj. 9. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
kérd készpénzben, különben éhen halsz dilo
2022. máj. 9. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

1: hiába utaltatja másik számlára.... Előbb-utóbb a hitelező majd a munkahelyet is értesíti, és onnantól fogva már ott "megakad" a lóvé.

Kérdező, hogy jött össze ekkora tartozás, hogy már inkasszó-fázisban van??? Mióta nem fizettél?

2022. máj. 9. 15:11
 4/11 anonim ***** válasza:
1 nincs olyan ige, hogy “észrefog”.
2022. máj. 9. 15:20
 5/11 anonim ***** válasza:
37%

"Annyit tudsz tenni, hogy szólsz a munkahelyeden, hogy egy másik bankszámlára utalják a fizetésedet. ( mondjuk anyukád számlájára)"

"A hatályos büntetőjogi törvény 405. § (1) bekezdése szerint fedezetelvonás bűntettét követi el, aki írásbeli szerződés alapján fennálló követelés fedezetéül szolgáló vagyont részben vagy egészben elvonja, és ezzel a tartozás kiegyenlítését részben vagy egészben meghiúsítja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Bár mintha nem szoktam volna még hozzá, hogy gyakorin ilyen "jó" tanácsokat adnak.

2022. máj. 9. 16:36
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

#5: én is pont akartam hozni, csak nem volt időm előbányászni..

Pár hete is volt hasonló, ott is előkerült ez a BTK paragrafus.

2022. máj. 9. 16:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hibás érvelés.

A munkabér nem vagyon, így arra Nem vonatkozik amit bemasoltal.

Ha a megtakarítását utalná el a haverjanak, akkor lenne az amiről te írsz.

2022. máj. 9. 17:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Nincs egyébként valami olyasmi, hogy csak a fizetés bizonyos részét lehet lenyúlni? 2/3-át talán?

Nekem csak tizenéve volt, hogy b hitelnél 200 ezer mínusz volt, munkanélküli lettem, zárolták a szánlát és az első havi segély így el is ment. Aztán kérni lehetett részletfizetést, az akkori 70 ezerből kb szerintem olyan 20-30-anként vonták, de aztán gyorsan találtam munkát azt annyi volt. Ez a részlet nem opció?

2022. máj. 9. 17:47
 9/11 anonim ***** válasza:
28500-t 35 naponta a pénztárban le lehet venni
2022. máj. 9. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora ökörséget tudnak írni egyesek te jó ég...

Az öregségi nyugdíj mindenkori legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható. Az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege, és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.

Az abszolút tilalom, hogy a bankszámlán lévő pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének. Ez jelenleg 28.500, – forint. Azonban ennek az összegnek a fele is levonható, ha a végrehajtás gyermektartásdíj vagy szüléssel járó költség behajtására folyik.

Ha az adós a jövedelmét más úton kívánja megkapni lévén, hogy 28500-ból elég nehéz megélni, az nem követ el bűncselekményt. A bemásolt BTK 405. § (1) bekezdése az ingtalan/ingóság vagy egyébb a vh álltal fel lelt vagyon elvonására vonatkozik.

Például jármű átiratása annak elrejtése, vagy épp megtakarítási számlán lévő összeg elérhetetlenné tétele esetén alkalmazható. Fizetésre, Nyugdíjra stb nem!

2022. jún. 21. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!