Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megélni napi...

Hogyan lehet megélni napi 2000 Ft-ból?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ilyen helyzetben, egy régi (pár éves) kérdés ihlette a kérdést.

Azt gondoltam ránézésre, hogy "ez nagyon könnyű" de amikor elkezdtem számolni a napi kiadásaimat (havi összes költség a lakhatásin kívül/ hónap napdb) akkor rájöttem én 2021 óta többet költök ennél - annak ellenére, hogy nem járok nyaralni, nem veszek márkás kütyüket meg ruhát, és általában 2000 kalória alatt étkezem egy nap.

Úgy látom, hogy csak a házi készítésű étellel (azokból is kenyér, lencse, stb. minden napra) és a megújuló energiaforrások használatával lehet ezt kivitelezni, de ha van valakinek más véleménye az nagyon érdekelne.

2022. máj. 9. 05:42
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Sehogy. Ez havi 60000-et jelentene. Ha mar alberletet fizetsz az ilyen arban van.
2022. máj. 9. 06:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor sem, ha ez az összeg lakhatáson felüli költőpénz?
2022. máj. 9. 07:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt van aki 1530 forintból el meg naponta remélem leírja mert nem igazán akarta részletezni.
2022. máj. 9. 08:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Napi 700ft ból élek na?
2022. máj. 9. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem fűtesz, nem csinálsz semmit, és két üres lángoson élsz naponta. Happy life.
2022. máj. 9. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha lakhatáson felüli költőpénz akkor meg lehet élni ennyiből.

Már ha megélhetésnek nevezzük ezt a vegetációt. Nem csak arról van szó hogy semmi másra nem koltesz ezeken kívül hanem hogy csak azt veszed ami akciós, féláron van, stb. Abból azonban többet, nagyjából annyit amennyi még szavatossági időn belül elfogy. Persze ez csalás mert akkor nem napi két ezerből élsz hanem egyfajta logisztikai és raktározási munkát végzel és annak a munkabérét hozzá rakod...

Viszont ezzel a módszerrel meg tudod oldani az hogy nem éhezel sőt talán még egy viszonylag minőségi életet is élhetsz Persze az étel választék jóval szűkebb a valódi választéknál, ugyanakkor néha így lehetőséged van drágábbak is meg venni vagy valami mást az ételen kívül...

2022. máj. 12. 01:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

De neked csak az étel a megélhetés ?

Fél évig csináld és rájössz hogy nem. A lakhatás egy része de veszel borotvát, tusfürdőt, mosószert, a mosogep is kopik.

Fél év után hogy minden ugyanolyan állapotú legyen mint volt már látszanak a számok évek viszonylatában már nagyon.

Én osszeirtam 10 évre és pontosan kijött mennyit kerestem és mim maradt.

Ilyenek lettek a táblázatban hogy havi 5000 ft-ert ülök a kanapén.

10-12 évente cserélek tévét havi 4000 Ft hogy van mit néznem. Nincs benne áram és előfizetés csak a készülek léte.

A mosógép is havi egy ezres hogy létezik.

Csaptelepek is tönkremennek, idővel az is csere. A lakás fala is koszolodik mai áron ha tiszta falu lakásban akarsz élni legalább havi 3000 Ft az hogy nem mocskos a fal.

És akkor még pucér vagy mert ruhád nincs.

Lehet igenytelenkedni, de ha 20 évig nem csinálok semmit ami pénzbe kerül akkor is a 20 évet vissza kell állítani ami tönkrement akkor nulla az egyenlet. Ha a fürdőt 40 évig használod és 3m Ft a felújítás (és annyi van, és kénytelen vagy megtenni) akkor 6200 Ft a fürdő havonta. 40 éves csaptelep és butorral eltel együtt mégis 6200 Ft lett.

Ezek is költségek és bár nem havonta fizeted, de a valóságban a létezéseddel elkoltod, csak ilyenkor feléled. Attól még az költés mert ki kell fizetni

2022. máj. 12. 06:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szakál.

Szappan.

Méhtelepen kilója 100 Ft az energomatnak. 55 kiló. 5500 Ft de 5 evente. (Ebben mi van anyag)

Ingyen elvihető kanapé.

(Én megcsináltam hogy valahányszor volt ingyen elvihető TV hazavittem és beraktam a sufniba.)

Mikor a TV elromlott kicseréltem.

Ruhasegely

2022. máj. 12. 17:34
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos nagyon sok minden kell az élethez, főleg ha az ember jól akar élni és nem nyomorogni. Persze ha nincs más lehetőség, akkor lehet a legolcsóbb tusfürdőt, szappant, mosószert venni, meg ecethez és szódabikarbónáhouz hasonló olcsóbb tisztítószereket használni. De azon túl is jöhetnek váratlan kiadások, fogorvos stb, azt is nehéz tb alapon megoldani.

A növekvő élelmiszerárak miatt nem könnyen lehet kijönni 2 ezerből még főzéssel sem, mert már 10 tojás is 700-800 forint.

2022. máj. 16. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!