Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fogyasztóvédelem: még sosem...

Fogyasztóvédelem: még sosem volt velük dolgom, bármilyen segítő tippet, tanácsot kérnék?

Figyelt kérdés

Arról van szó hogy vásároltam pár hete egy majd' 100 ezres műszaki cikket nagy nevű kereskedő cégtől.

Ilyen készülékem több is volt az évek során mert előbb a lanyomnak ajándékoztam, vettem újat erre azt meg a fiam kunyizta el.

Lényeg hogy pár éve történt, hogy kiderült hogy gyári hibás az eszköz, mentem, reklamáltam, tovább küldtek Budapesten a szervizbe és ott gyorsan megjavították.

Most ugyanez történt hogy márciusban vettem egy ilyet (erősebb kivitelben mert gyorsabbra van szükségem, tabletről van szó) és este hoztam el, éjszakára töltőre tettem majd reggel vettük észre hogy ugyanaz a hibája van mint a pár évvel ezelőttinek. Valószínűleg tipushiba vagy nem tudom, nem értek hozzá.

Mostanra változott a cég rendszere, nem én vittem szervizbe és egy hónap várakozás után üzentek hogy nem javítják meg.

Most a fogyasztóvédelemhez fogok fordulni.

Kérdés hogy mi ennek a menete?

Vagy mi ilyenkor a teendő?

Még jövő héten be fogok menni személyesen az üzletükbe hogy akkor adjanak másik készüléket vagy kérem a pénzem vissza.

Nincs indoklás hogy miért nem javítottak meg.

Annyi van ráírva a munkalapra, hogy "használati nyomok".

Ami természetes mivel a hiba eszlelése után el kellett vidékre utaznom igy csak azután kerestem a garancia miatt őket hogy pár nap múlva visszatértem Budapestre.

Egyébként végig tokban volt.

Szóval hogyan kell ezt intézni, hogy zajlik a procedúra?

#fogyasztóvédelem, garancia
2022. máj. 6. 12:42
 1/2 anonim ***** válasza:
68%
Olyan nincs hogy magyar fogyaszto vedelem :) csak bekelteto szervezet van. A ketto nagyon de nagyon nem ugyanaz...
2022. máj. 6. 13:22
 2/2 anonim ***** válasza:
80%
A fogyasztóvédelem mint önálló szervezet 5 éve megszűnt. Az illetékes járási hivatal látja el az egykori fogyasztóvédelmi hatóság feladatait.
2022. máj. 6. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!