Hogyan lehet a buza felvásárlási ára 340 euro,miközben jelenleg 1076 dollárba kerül tonnája a világpiacon?
1015 euro a világpiaci ár és ök felvásárolják 340 euroért?
Akkor a felvásárló közel 3x a bevételét vagy ö sem tudja 1000+ euroért eladni? Ugye gondolom ebben benne vannak a szállitási és egyébb költségek is.
Jó lenne ilyen alapvetö dolgokat megtanulni,mert egyenlöre ez számomra nem tiszta.
A vilagpiaci ar sok mindent tartalmaz, nem feltetlenul lehet megmondani h mi mozgatja mivel egy nagyon komplex rendszer. Tovabba ez a vilagpiaci ar tartalmazza a spekulaciokat is.
Pld ha az aki 300-ert veszi at ha arat csökkent az nem valoszinu hogy hatassal lenne a vilagpiaci arra.
Tovabba azt se tudod megcsinalni hogy veszel 1 tonna buzat a vilagpiacon es abbol lisztet csinalj. Nem valoszinu hogy bevalthato az a termek amit tozsden vehetsz adott joszagra. Persze, van olyan eset hogy igen. De nem ez a jellemzo
:) ez a baj amikor az ember parasztokkal beszelget... Hiaba irjuk le neked...
Persze ha ilyen konnyu miert nem csinalod ugyanezt te is?
Nekem nincs meg a tudásom se kapcsolataim,hiszem még "gyerek" vagyok.
Nem irtad le hiába,megértettem! Csak kár,hogy ilyen dióhéjban,bár lehet ti sem látjátok át a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!