Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánszemélyként milyen...

Magánszemélyként milyen szabályok vonatkoznak a nem újraértékesítési céllal történő "házalásra"?

Figyelt kérdés

Van 1 hobbim, bélyegeket gyűjtök és az jutott eszembe, hogy nagyjából minden háztartásban van valahol 1 kis gyűjtemény, én ezt megvasarolnam, hogy bővítsem a saját gyűjteményem. Úgy képzeltem hogy becsengetnék mindenhová kb. Feljelenthetnek, vagy milyen büntetést kaphatok? Csak felvasarolnam, hogy a saját gyűjteményem bővítsem.

Kaphatok érte valami büntetést? A bolhapiacokra sajnos sokan nem hozzák ki a bélyegeket, mert szinte teljesen értéktelen a legtöbb bélyeg.

2022. jan. 9. 07:25
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem "házalás". Mondjuk a sok bizalmatlan embernek kicsit fura, hogy így szerzed be magadnak a "kincseidet", de ha kedved van hozzá és nem hajtalak el, hát tedd!

Előtte mondjuk én más módon próbálkoznék. Nálunk például az önkormányzat regisztrált a facebookra. Ott a falu lakosságának nagy része fent van. Ha valakinek kell valami, oda leírjuk, és érkeznek is a megoldások. Nem kell házalni. 120 kilométert meg úgysem utazol miatta. Vagy egyszerűen feladsz egy hirdetést ez ügyben valamilyen ingyenes oldalon.

2022. jan. 9. 07:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, lehet hogy összekötöm a kettő módszert és megkeresem Facebookon az adott település közösségét és 1x kimegyek "összeszedni" azokét, akik eladnák. A bélyegek annyira értéktelenek, hogy sokszor kifizetnem a postát rá sokkal rosszabb mint mondjuk egyszer pár kilometert utaznom. Köszönöm a segítséget.
2022. jan. 9. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!