Magánszemélyként milyen szabályok vonatkoznak a nem újraértékesítési céllal történő "házalásra"?
Van 1 hobbim, bélyegeket gyűjtök és az jutott eszembe, hogy nagyjából minden háztartásban van valahol 1 kis gyűjtemény, én ezt megvasarolnam, hogy bővítsem a saját gyűjteményem. Úgy képzeltem hogy becsengetnék mindenhová kb. Feljelenthetnek, vagy milyen büntetést kaphatok? Csak felvasarolnam, hogy a saját gyűjteményem bővítsem.
Kaphatok érte valami büntetést? A bolhapiacokra sajnos sokan nem hozzák ki a bélyegeket, mert szinte teljesen értéktelen a legtöbb bélyeg.
Ez nem "házalás". Mondjuk a sok bizalmatlan embernek kicsit fura, hogy így szerzed be magadnak a "kincseidet", de ha kedved van hozzá és nem hajtalak el, hát tedd!
Előtte mondjuk én más módon próbálkoznék. Nálunk például az önkormányzat regisztrált a facebookra. Ott a falu lakosságának nagy része fent van. Ha valakinek kell valami, oda leírjuk, és érkeznek is a megoldások. Nem kell házalni. 120 kilométert meg úgysem utazol miatta. Vagy egyszerűen feladsz egy hirdetést ez ügyben valamilyen ingyenes oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!