Az jogos, hogy a posta levámol egy öklömnyi csomagot, amiről kideríti, hogy 0 Ft vám és 0% ÁFA, majd beszed 800 Ft vámkezelési díjat?
Eleve ki volt már fizetve a VÁM, tehát nem is kellett volna vámkezelés alá vonják, nem?
* IOSS vámkezelésű küldemény esetében az igazolás vám- és áfafizetési kötelezettséget nem tartalmaz, mivel az áfát a vételárral együtt vásárláskor, az online platformon kiegyenlítették.
Megdolgozott érte, nem?
Hiszen meg kellett vizsgálnia h valóvan vámmentes -e.
Még rgxyszer mondom IOSS vámkezelésű küldeményről van szó, amely esetében vám- és áfafizetési kötelezettséget nem tartalmaz, ha jól tudom. Ez nem automatikus?
Szerintem hülyeséget mondtok, az analógia eléggé sántít. Ez olyan, mintha egy levélre sűrgösségi bélyeget ragasztanál, amiért fizettél, hogy hamarabb kiszállítsák, de a posta még elkér 800 forintot, hogy a sűrgösségi bélyeget megnézze, hogy valódi-e. Vagy olyan, mintha levelet küldenél borítékban, de a posta 800 forintot levonna kezelési költségként, hogy megnézze, hogy nem-e 10 kiló fölötti a levél, és mérlegre teszi, hátha egy mikroszkópikus fekete lyuk van benne. Szóval teljesen jogos, ha vámkezeli, ha vámkezelni kell, de ha nem kell vámkezelni, akkor ne vámkezelje.
Egyébként ajándékot vámkezelni kell például?
"Hiszen meg kellett vizsgálnia h valóvan vámmentes -e."
Leveleket nem bontják fel ilyen alapon, hogy hátha valutát vagy kábítószert küld benne valaki?
Nálam ma így jött
399 Ft ha elektronikusan fizetek de azt nem engedik meg ezért 799 Ft lesz de mire kiért a postás itt a papír 950 Ft.
Na mindegy , 950ert nem kértem majd kapok egy refundot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!