Mennyi vámkezelési díjat kell így fizetnem?
Kínából rendeltem, szállítással és ÁFÁ-val a rendelt termék végösszege 62 euro. 150 euro alatt vámmentesség van érvényben, viszont a posta a 22 eurónál drágább csomagokért felszámol vámkezelési díjat.
Erről a vámkezelési díjról nem igazán találtam információkat, tudna benne valaki segíteni? Köszönöm!
Rendelésnél meg volt adva, hogy Magyarországra szállítás +12 euró, nem tudom ,hogy ezt a feladó beleírta e számlába. (Honlapon a rendeléseim között látom, de hogy ő tételesen mit írt bele a feladott csomagba, azt nem tudom.)
Mindenesetre, csak hogy magamat megnyugtassam, azért nem fog kijönni ilyen + 10 ezer forintnyi kezelés a kedves Posta és NAV által?
De ha a VÁM már eleve fizetve volt, akkor is lenyúlnak 800 forinttal?
IOSS vámkezelésű küldemény esetében az igazolás vám- és áfafizetési kötelezettséget nem tartalmaz, mivel az áfát a vételárral együtt vásárláskor, az online platformon kiegyenlítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!