Fel tudom jelenteni?

Figyelt kérdés

Cipohu.net én vásároltam, nem kaptam rendelesrol e-mailt, és a pénzt pedig levonta.

Viszont írni nen tudok neki mert hibát dob ki, telefonszám nincs.

A pénzt vissza kaphatom ha esetleg OTP nek írok vagy valahogy más úton?

2022. ápr. 20. 19:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Utalhatsz előre, fizethetsz online. Én naponta szoktam. (pl ebéd rendelés) de csak ésszel. A foodpanda, net pincér... Barion, simple fizetéssel biztonságos.

Viszont egy cheap.ebed.uk oldalon már nem fizetnék.

2022. ápr. 20. 21:32
 12/25 A kérdező kommentje:

Most végeztem munkával.

Most tudom a bankot hívni.

Van értelme hívnom, vagy ha kamu oldal akkor semmi esely hogy visszakapjam a pénzt?

2022. ápr. 20. 21:34
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Percről percre kevesebb az esély.
2022. ápr. 20. 21:36
 14/25 A kérdező kommentje:

Most hívtam.

Internet vásárlással kapcsolatban fel 6 és 20 óra között állnak rendelkezésre.

Akkor mit hívjak?

2022. ápr. 20. 21:38
 15/25 anonim ***** válasza:
86%

Ha a kérdés kiírásra helyett egyből hívod őket akkor már lehet visszakaptad volna a pénzt.

Mást nem tudsz, hívd reggel.

2022. ápr. 20. 21:41
 16/25 anonim ***** válasza:
78%
Ezt már buktad.
2022. ápr. 20. 21:46
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
Én eleve azt nem értem, miért vesz valaki cipőt a neten, ez a domainnév meg már önmagában egyértelmű kamura utal.
2022. ápr. 20. 21:59
 18/25 Hintalow ***** válasza:
100%

Csak, hogy kompetens válasz is legyen:

Ha utalással fizettèl, az bukó valóban.

Ha kártyával, akkor indìts bankkártya reklamációt (chargeback) a bankodnál a kérdéses tètel(ek)re, ès jó esèllyel kártalanìtani fognak.

2022. ápr. 21. 09:52
 19/25 A kérdező kommentje:

Kártyával fizettem.

Online kártyás fizetés.

Ahol ugye megadod a kartyaszamot, és a cvc kódot.

De a kartyat ezután az eset után azonnal tiltottam.

Az OTP bankot hívtam, azt mondtak hogy ilyen esetben a bank nyomozást indít az utalással kapcsolatban, és sikeresen szokott zarulni az ügy, vagyis az ügyfélnek jovairjak az osszehet.

Hat remelem így lesz.

2022. ápr. 21. 16:17
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Hiába fizetsz megbízható helyen, ha hacker megszerzi a kártyaadataid, és EU-n kívüli fizetési helyen használja, mert akkor nem hogy kétfaktoros, hanem semmilyen azonosítás sincs; legfeljebb, ha van kártyás fizetés esetén SMS értesítésed, akkor megtudod, hogy mennyit fizettél valami csuda tudja milyen fura nevű valaminek.

És akkor lehet megint letiltani, új kártyát igényelni.

A kártyaletiltás, új igénylés megúszható, ha online fizetéshez webkártyát használsz. „Ezer” éve van. Ez a kártya kizárólag netes vásárlásra alkalmas, megvan minden szükséges adata az online vásárláshoz. De, csak egy alszámlán levő pénzhez fér hozzá, amire netbank használattal lehet pénzt utalni; nyilván akkor és annyit célszerű, amikor és amennyit fizetni akar a tulajdonos. A netbankba lépés és tranzakció kétfaktoros azonosítású, idegen nem tudja elvégezni. Akár az RTL Klubon is meghirdetheted a webkártya adatokat, a 0 Ft-os alszámláról annyit vihetnek el, amennyit akarnak.

A webkártyának kibocsátási díja nincs, éves díja 1247 Ft, ha nincs akció, mert akkor 0 Ft.

Évtizedek óta ilyen kártyát használok; néhányszor kaptam SMS-t, hogy sikertelen kártyás fizetés volt, limittúllépés miatt. Hogy sajnáltam szegényeket, hogy 0 Ft kevés volt ahhoz, hogy kiszolgálják magukat az én pénzemből!

A rendes számlához tartozó kártyám adatait sohasem látta a net.

Minden ilyen esetben elképedek, hogy valaki nem netes kártyát használ netes fizetéshez.

2022. ápr. 23. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!