Számomra azt, hogy anyagilag biztonságban vagyok, megvehetem azt, amit szeretnék anélkül, hogy számolgatni kéne, mennyi marad, elutazhatok oda, ahova szeretnék. És ezt egy olyan munkával tudom megtenni, amit élvezek, jól érzem magam tőle még ha el is fáradok benne, és nem halálra gürizem magam valamiben, amit nem is szeretek csinálni. Van időm mellette dolgokra, amit meg akarok tenni, pl. Család.
Nagyjából ugyanezt. Kiegészítve azzal, hogy saját tehermentes ingatlan, olyan, amilyet elképzelek, nem túl nagy megalkuvásokkal, és olyan drága hobbik gond nélküli űzése, mint sportkocsi tartása, építése pl.
2022. ápr. 20. 11:25
2/9 anonim válasza:
Ne haragudj, de amit elmondták egy felső középosztály szerinti élet, nem gazdagság. Persze attól még egy kényelmes és jó élet. Számomra a gazdagság nem a fogyasztásban mérhető, hanem a vagyon nagyságában, ami annyit vagy többet termel mint a kényelmes élet. Tehát, a fokmérője a vagyon nagysága, ami pénzt termel. A munka már opcionális, nem szükséges.
2022. ápr. 20. 11:48
3/9 anonim válasza:
Szamomra az lenne a gazdagsag ha mar nem kene dolgozzak, a befekteteseimbol lazan meg tudnek elni, havi 1.5-2millio hozambol. Ez most allampapirral kb 350millio vagyonnal lenne + sajat ingatlan amiban lakok
2022. ápr. 20. 12:27
4/9 anonim válasza:
Ott kezdődik a gazdagság, amikor van már annyi passzív jövedelmed, hogy nem kell dolgoznod, csak ha akarsz. És innen felfelé. Akinek dolgoznia kell, az max jómódú.
2022. ápr. 20. 12:35
5/9 anonim válasza:
Elég szerény a gazdagságról alkotott fogalmad. Ezek szerint én gazdag vagyok, pedig egyáltalán nem érzem magam annak...
2022. ápr. 20. 12:40
6/9 A kérdező kommentje:
#5 Mire vágysz, amid nincs meg?
2022. ápr. 20. 12:49
7/9 anonim válasza:
Ha nem kell dolgoznod ahhoz, hogy viszonylagos jómódban élhess. Ehhez kb 1 millió dolláros vagyon kell.
2022. ápr. 20. 12:49
8/9 anonim válasza:
#6: Saját, kifizetett lakásra és álmaim autójára.
De egyébként anyagi biztonságban élek, itthonról dolgozok, olyan munkát végzek, amit szeretek (szoftverfejlesztés), rugalmas a munkaidőm és nem szakadok meg a melótól. Nem kell számolgatnom, hogy mit vehetek meg és mit nem (ésszerű keretek között persze), valamint éves szinten egy hosszabb (többnyire külföldi) nyaralás és több rövidebb 1-2 napos kirándulás nem okoz gondot.
Ettől ez még nem gazdagság, mert nagyobb megtakarításom pl. nincs és mind a kocsimra mind a lakásomra hitelt fizetek.
2022. ápr. 20. 13:00
9/9 A kérdező kommentje:
De amit én mondtam gazdagságnak, abban benne van hogy meg tudod venni amire vágysz, tehát egy autót vagy egy házat is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!