Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kell fizetnem az ajándék...

Miért kell fizetnem az ajándékküldeményért?

Figyelt kérdés

Basszus, totál kiakadtam. Angliából küldött egy idős hölgy a kislányomnak pár apróságot, erre a Postától (marha sokára) kapok egy levelet, hogy töltsem ki kábé azt is, hogy mikor volt aranyerem (ha eltalálom egyáltalán, hogy melyik dokumentumot kell, mert van ezer a honlapon, és nem pontosítja, hogy nekem melyik kell), és 3500 forintba kerül, hogy megkapjam az ajándékküldeményt. Ja, és mindezt 5 (!) naptári (!) napon belül (miközben ünnepek vannak), különben visszaküldik. Ezmiez?

Ez mióta van így? Baromira fölcseszte az agyamat.

2022. ápr. 18. 12:29
 1/9 A kérdező kommentje:
Az egész nem éri el a 15 ezer forintot... Milyen ajándék, ahol még nekem kell fizetnem???
2022. ápr. 18. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azóta van így, amióta Anglia nem EU tagország
2022. ápr. 18. 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A Brexit miatt kell fizetned, kb. másfél éve.
2022. ápr. 18. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

EU-n kívülről jövő termék után áfát kell fizetni, de 150 euró fölött vámot is.

Elhiszem, hogy nálad ez ajándék, de ha a hatóságoknál is így menne, akkor kb. a vásárlók 90 %-a azzal bújna ki a fizetési kötelezettségek alól, hogy a cucc ajándék. Így jártál, be kell nyelni.

2022. ápr. 18. 17:11
 5/9 A kérdező kommentje:
És akkor mi a megoldás az ajandekra? Ha EU-n belülről rendelek, akkor elhiszik, hogy ajándék?
2022. ápr. 18. 18:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha EUn belülről rendelsz, akkor nem vizsgálja senki, hogy mi van a csomagban
2022. ápr. 18. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Anglia nem EU tag.
2022. ápr. 18. 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha EU-n belülről rendelek, akkor elhiszik, hogy ajándék?"

Így is elhiszik, de kell utána fizetned, mert ezt írja elő a jogszabály, mivel Anglia már nem az EU tagja. Ha az lenne, akkor nem kellene fizetned.

Így már érthető?

2022. ápr. 19. 06:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Persze ezt a részét értem

Köszi a válaszokat

2022. ápr. 20. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!